Geneza planety małp

Rise of the Planet of the Apes
2011
7,0 117 tys. ocen
7,0 10 1 116705
6,7 43 krytyków
Geneza planety małp
powrót do forum filmu Geneza planety małp

Planeta Małp

ocenił(a) film na 9

Jedynym filmem z tej serii który oglądałem była ostatnia wersja Tima Burtona której jestem wielkim fanem,zawsze zastanawiał mnie brak kontynuacji bo ,przynajmniej dla mnie ,była to idealnie przedstawiona historia.Po "Genezie..." obiecywałem sobie dużo ale to co zobaczyłem przerosło moje oczekiwania,świetnie pokazane naturalne zachowania małp i ich stopniowe nabywanie cech ludzkich a także w jaki sposób cały proces się odbywał.Fajnie że były też wzmianki świadczące o nawiązaniu w pewnym stopniu do wersji z 2001 roku,a sam film pokazuje sytuację która nie jest aż tak bardzo nieprawdopodobna i można wyobrazić sobie że za kilkadziesiąt lub kilkaset lat coś podobnego na ziemi może mieć miejsce.Mam nadzieje że tym razem nie trzeba będzie czekać kolejnych 10 lat na kontynuację i że będzie utrzymana na tym samym poziomie.

JamesFord

Ten film nie ma związku z filmem (swoją drogą słabym) Burtona. W zamyśle miał to być prequel tylko i wyłącznie pierwszej wersji "Planety Małp" (lejący na kontynuacje z Cezarem) a zarazem reboot serii. Trzeba przyznać że wyszło im to znakomicie.