Geneza planety małp

Rise of the Planet of the Apes
2011
7,0 117 tys. ocen
7,0 10 1 116705
6,7 43 krytyków
Geneza planety małp
powrót do forum filmu Geneza planety małp

Solidne Kino.

ocenił(a) film na 9

Przed chwilą wróciłem z pokazu przedpremierowego i przyznam, że film bardzo mile mnie zaskoczył. Szedłem do kina z neutralnym nastawieniem, a nawet przez chwilę się nie nudziłem (w przeciwieństwie do ostatnich "WIELKICH" wakacyjnych blockbusterów).

Niezła fabuła, człekokształtni zrobieni ok (chociaż widziałem lepsze postacie animowane komputerowo), kilka błędów logiczny, ale można przymknąć na nie oko bo największym atutem film jest "Klimat".

Nie jestem wielkim fanem oryginalnej Planety Małp (nie mówiąc już o potworku Burtona), ale serię udało mi się zaliczyć całą. I chyba znajomość całej historii sprawiła, że z aż takim zainteresowaniem śledziłem historię słynnego Ceasara.

Ogólnie polecam. Dawno już nie widziałem tak porządnego filmu przygodowego/sci-fi.

ps. Nie wybiegajcie z kina po ostatniej scenie. Epilog i napisy końcowe są świetnym wprowadzeniem w dalszą historię "Planety Małp".

ocenił(a) film na 7
Denis

Zgadzam się. W dodatku film nawet wzbudza refleksje na temat traktowania zwierząt przez ludzi i postępów w nauce, który nie zawsze mają pozytywne skutki. Aktorzy bez rewelacji ale w porządku, Felton w sumie znowu zagrał Malfoya. Ogólnie jako kino rozrywkowe film sprawdza się dobrze, dynamiczny, w pewnych momentach zabawny, spodziewałem się czegoś zdecydowanie gorszego. Aha i nie można do tej produkcji podchodzić śmiertelnie poważnie, trochę dystansu i rozluźnienia przyda się podczas seansu.

ocenił(a) film na 7
rzyczki

"Geneza planety małp" to solidne, przygodowe kino sf. Przede wszystkim film trzyma się kupy, reżyser od początku wie co, jak i dlaczego chce pokazać, film się nie rozjeżdża i ma... klimat. Nie ma sensu tego filmu rozkładać na czynniki pierwsze, to po prostu dobra rozrywka

velkoper

No widzę że opinie całkiem całkiem.

użytkownik usunięty
kamilx98

Mnie też przekonały. ^^ Idę jutro, zobaczymy, jak to wygląda. Nie lubię tych nowoczesnych hiciorów z Hollywood, ale to może być coś innego.

ocenił(a) film na 9
Denis

super idę do kina ,lubię całą serie i sądzę że się nie zawiodę :D

Denis

Skoro byłeś na tej przed premierów ce pokazali zwiastun Prometeusza?

ocenił(a) film na 9
kadim21

niestety nie było żadnych zwiastunów na pokazie :-/

A "Prometeusza" mieli pokazywać przed "Genezą"?

ocenił(a) film na 9
Denis

Film zarobił całkiem niezłą kasę za oceanem. Więc w pełni zasłużony sukces.

ocenił(a) film na 7
Denis

mnie zadziwiła grafika..... genialna mimika twarz małp..... tylko jak tak się dokładnie przyjrzałem to Cezar przypominał bardziej Australopiteka, których podobizny widziałem w muzeum archeologicznym niż szympansa... ale to może było zamierzone... jednak czegoś mi brakowało.... ten przemarsz do rezerwatu z sekwojami jakoś nie trzymało się kupy.... chciałem się "odmóżdżyć" na filmie a tylko pogłębiłem się w zadumie że ten film był na dobrym poziomie

Denis

[spoiler] widziałem tylko tą scenkę po 10 sekundach napisów z gościem na lotnisku
po całych napisach też coś było??