Geneza planety małp

Rise of the Planet of the Apes
2011
7,0 117 tys. ocen
7,0 10 1 116720
6,7 43 krytyków
Geneza planety małp
powrót do forum filmu Geneza planety małp
ocenił(a) film na 7
Masta_NasS

Użyłem google do odświeżenia i poszerzenia wiedzy i faktycznie ma to co nieco wspólnego. Skoro to faktycznie tak powszechne to średnio mi to wyszło :D W każdym razie jest do czegoś nawiązanie :P
W sumie jakby się zastanowić to imię Cezar też jest trochę faszystowskie (skoro nawiązywali do cesarstwa) :P Tylko patrzeć jak w następnej części zostanie dyktatorem. A może tak właśnie jest, nie jestem specjalistą od PM więc skończę już oftopować ;]

ocenił(a) film na 7
I_Manveru_I

Spoko :)

ArusArczes

Franklin- imię chłopaka z laboratorium i reżysera PM1968.

ArusArczes

Ja zauważyłem jedno i to wtedy jak rozwozili gazety .Było to pewnie nawiązanie do ostatniej części planety małp z 2001 albo starszych części planety małp bo dużo informacji nie było jedynie nagłówek na gazecie świadczył o zagubieniu w kosmosie .Tutaj zdjęcie :
http://iv.pl/images/34574287157321508328.jpg
Jak dla mnie najbardziej to jest powiązane do tej części co napisałem wcześniej z 2001 roku bo we starszych wersjach jak była ta chyba ostatnia albo któraś gdzie małpy przyleciały na naszą planetę to ludzi żyli wtedy :P Ale kto wie ja całkowicie się pogubiłem .

ocenił(a) film na 1
ArusArczes

a było w tym filmie jakieś nawiązanie do starych (mam na myśli te z lat 70tych) wersji? chyba tylko jedna, że bohaterami też były małpy, poza tym nie ma żadnej analogi, film głupi, a raczej dostosowany do wymagań obecnego odbiorcy