Geneza planety małp

Rise of the Planet of the Apes
2011
7,0 117 tys. ocen
7,0 10 1 116705
6,7 43 krytyków
Geneza planety małp
powrót do forum filmu Geneza planety małp

ciekawi mnie kiedy Ci wielcy fani serii ostatnio ogladali ,którąkolwiek z cześci , skoro tak narzekają. Ja nie jestem moze fanem serii ale swego czasu wciagneła mnie ta historia dlatego bardzo sie ucieszyłem kiedy dowiedziałem się że jedna ze stacji tv chce ją cała puscić i wiecie co się okazało że nie wytrzymałem nawet do połowy pierwszej częsci . Jako nieco starszy i dojzalszy widz (w porównaniu z czasami kiedy oglądałem to poraz pierwszy) zaczołem dostrzegac delikatnie mowiąc niedoskonałości fabuły a czsami wrecz jej bezsensowność . Byłem zrozpaczony poczułem się ograbiony ze wszystkich pozytywnych uczuć jakimi dażyłem serie . dlatego nie moge zrozumiec jak ktos kto uwaza sibie za fana serii może być niezadowolony z tego ze ktoś postanowił ją nieco odswierzyć . Wiadomo nie zawsze nowe znaczy lepsze ale tym razem uważam że trudno aby było gorsze

ocenił(a) film na 7
marwel1980

A z czego tu się niby cieszyć,że w Hollywood nie mają już kompletnie pomysłów na nowe filmy i wciskają ludziom po raz kolejny to samo próbując zrobić kasę przy minimalnym wysiłku umysłowym?!Ja też nie jestem fanem tej serii,widziałem te filmy ok 3 lata temu i wyglądały nadal przyzwoicie,ale co tam kto lubi...

hellboyjr

Jak to nie ma pomysłów a Kowboje kontra Obcy ( do tego gra tam H. Ford !!) pomysłów niedorzecznych Hollywood ma masę !
Ale sięganie po stare sprawdzone schematy zawsze są sprzedajne - nabijanie kasy i tyle. Już się boję jak ktoś wpadnie na pomysł odświeżenia SW epizodów 4 5 6 -.-
A za 20 lat pewnie doczekamy się nowych wersji Władcy Pierścieni i Harrego Pottera

hellboyjr

zgadzam się, Hollywood powinno wreszcie skończyć z tymi durnymi remakami. To się robi żenujące. Np. Nolan jeszcze nie skończył swoje trylogii remaków Batmana, a już w planach jest... kolejny remake Batmana! Co za paranoja!

Picard

Przecież to nie są żadne remaki Batmana!Batman to postać z potencjałem z komiksu którą można różnie interpretować i pokazywać zarówno zgodnie z komiksem jak i całkiem niezależnie dla mnie to nie jest problem,ale filmy Nolana są dużo lepsze od tych Burtona więc jestem za.

ocenił(a) film na 7
szarit

Zgadza się,Seria Batmanów Nolana to najlepsza rzecz jak się wydarzyła w Hollywood w ciągu ostatnich 6 lat,a nazywanie tch filmów remakami świadczy o kompletnej nieznajomości tematu.

ocenił(a) film na 7
hellboyjr

zgadzam sie w całej rozciągłości

marwel1980

a ja jestem fanem tej serii i cieszę się że będzie coś nowego bardzo dobrze że odświeżają tą serie.

ocenił(a) film na 8
marwel1980

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 7
Mowiacy_do_reki

Popieram SeBo47 fajnie ze wchodzi cos nowszego:)

marwel1980

Ja jestem zadowolony.