Zajebisty dokument. Jeśli jesteś fanem thrashu, koniecznie musisz go obejrzeć! Thrash 'till
death! \m/
Nie zgadzam się, jeżeli jesteś fanem metalu to po obejrzeniu dowiesz się więcej o początkach ogólnie pojętego metalu.
Muzyka ewoluuje i świadomość jej początków jest ważna.
Zresztą jak każdy dokument można dowiedzieć się troszkę o życiu.
a ty czego nowego dowiedziałeś się po obejrzeniu tego zajebistego dokumentu? że wielka czwórka istnieje? bo w sumie nic odkrywczego to tam nie dali, heh
"a ty" czego nie zrozumiałeś z tego co napisałem ?
Przeczytaj również ten wątek i moją wypowiedz to może ci się rozjaśni zamiast robić jakieś ataki.
no w tym wątku, w tej wypowiedzi, pisze czarno na białym, dodam w tym pierwszym zdaniu, cytuję: " jeżeli jesteś fanem metalu to po obejrzeniu dowiesz się więcej o początkach ogólnie pojętego metalu" to się pytam grzecznie czego ty się dowiedzialeś yż tak sądzisz
Długo zwlekałem z odpowiedzią z braku czasu na wdawanie się w dyskusje, bo jak mi się wydaje, będzie to dłuższa polemika.
Jakby to powiedzieć w skrócie. Nie wiem czego słuchasz, w jakim wieku jesteś, ale dla mnie metal to bardzo szeroko pojęte zagadnienie.
Jak już napisałem gdzieś. Dla mnie ten dokument jest przede wszystkim najciekawszy w warstwie muzycznej. Kawałki które tutaj są wykorzystane są genialne wielu z nich wcześniej nie słyszałem.
Być może tak masz, być może nie, ale jeżeli słyszę jakiś ciekawy kawałek sięgam głębiej. Szukam wcześniejszych płyt jak i późniejszych. Część kapel ze mną zostaje na wieczność, inne nie przetrzymują próby czasu. Niektóre zespoły mają według mnie ciekawe, dobre pojedyncze płyty inne kilka lub wszystkie.
Być może znasz wszystkie zespoły tu wymienione.
Z innych rzeczy informacja o wytwórniach Metal Blade i Megaforce.
Opowieść o Ruthie's Inn oraz wiele drobnych ciekawych rzeczy.
Wiele humorystycznych momentów.
Nie będę robił tu streszczenia, jeżeli masz jeszcze jakieś pytania lub swoje opinie oczywiście zapraszam do pisania.
rozumiem rozumiem, mimo wszystko film mógl zostac lepiej zrobiony, zwlaszcza, że na taką metalyke mam alergię, a jej tam bylo za zdecydowanie za duzo, wysoka ocena w sumie mnie nie dziwi, patrzác na to jaki mamy ostatnio w polsce trend i kto nie trasz til def ten pozer ; << a jak juz o takim andergrandzie film nakrécili to trzeba dac 10/10 i serduszko, bo to przeciez o thrash metalu jest, wiec jakby inaczej
film widzialam z 3lata temu, jak wtedy nie zrobil na mnie wrazenia, to w sumie juz nie ma sensu do niego wracac
Cóż mi Metallica nie przeszkadza a że jest jej tyle to już wina autorów oraz ludzi którzy tam się wypowiadali.
Swoje miejsce w historii mają i nikt tego nie zmieni.
Co by było gdyby ....
Czy wsadzimy ich w szufladkę Trash Metal czy Speed Metal dla mnie nie ma to znaczenia. Słucham tego co mi się podoba wybieram co mi odpowiada. Czasem są to pojedyncze kawałki, najczęściej całe płyty, czasami całe dyskografie.
Dokumentów takich będzie zawsze za mało.
fenomen metaliki opiera sie na tym, ze zawsze graja to co jest na topie, do kazdych tego typu dokumentow mozna ich wrzucić, sam taki mustaine zrobil dla treszu wiecej niz wszyscy tam razem wzieci
w 2012 mialo chyba cos w ten deseñ sie pojawic.
Fenomen Metalliki polega na tym, że zaczęli grać melodyjne, proste kawałki do radia. W latach 90-tych thrash zszedł do undergroundu, a Bob Rock sprawił, że o Metallice było głośno. Jednakże nikt im nie odbierze tego, że nagrali pierwszy album thrashowy oraz wydali wg krytyków najlepszy album metalowy pt. Master of Puppets. Po śmierci Burtona mogli sobie robić to, co się żywnie chce. A Mustaine ze swoim zespołem stworzył może 2-3 dobre płyty. W ogóle szkoda gadać o Mustainie... Są dużo lepsi gitarzyści od niego i zespoły od Megadeth.