4,8 39 tys. ocen
4,8 10 1 39043
4,7 29 krytyków
Ghostbusters. Pogromcy duchów
powrót do forum filmu Ghostbusters. Pogromcy duchów

Świetne recenzje

użytkownik usunięty

Z entuzjastycznym przyjęciem krytyków spotkała się nowa, „dziewczyńska”, wersja jednego z hollywoodzkich klasyków lat osiemdziesiątych XX wieku. Właściwie wszyscy krytycy podkreślają, że film „Ghostbusters. Pogromcy duchów” jest – przede wszystkim – naprawdę zabawny. To prawdziwy prztyczek w nos internetowych hejterów, którzy od dawna – nie mając przecież możliwości obejrzenia komedii – ośmieszali nową obsadę i pomysł sfilmowania „Ghostbusters” na nowo. Sukces filmu nie powinien jednak dziwić, skoro za reżyserię odpowiada sam Paul Feig (twórca „Druhen”, „Agentki” i „Gorącego towaru”, a w obsadzie zobaczymy Melissę McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Lesley Jones i Chrisa Hemswortha.

„Time Out” przyznał filmowi 4 (z 5) gwiazdki, nazywając film „wakacyjnym sztosem” i podkreślając, że „na szczęście te dziewczyny są dumne z tego, co mają w głowie”. Podobną punktację przyznała komedii redakcja „Digital Spy” („Film jest zabawny, świetnie zagrany, ciepły”). „The Daily Telegraph” pisze w swojej recenzji „Wersji Paula Feiga udało się zatrzymać to, co najważniejsze – ducha oryginalnego filmu”. W portalu „Hey U Guys” czytamy „Ten film to wspaniała rebeliancka zabawa”, recenzent „Dan of Geek” pisze „Chciałem skrytykować ten film, ale szybko uświadomiłem sobie, że właściwie przez cały czas miałem na twarzy uśmiech, który towarzyszył mi do samego końca napisów. To będzie wielki wakacyjny przebój! Ma bawić i świetnie spełnia to zadanie. Misja została wykonana”. W „IGN” czytamy „Nowi pogromcy duchów to cztery świetne role żeńskie z interesującym punktem wyjścia do stworzenia nowej serii”. W magazynie „Empire Magazine” krytycy podkreślają, że film „pełen jest świetnych wibracji, doskonałego nastroju, a internetowi hejterzy powinni się zamknąć, bo nie widzieli tego filmu, a on jest zabawny od samego początku”. W recenzji „CNET” czytamy natomiast „Ten film jest naprawdę zabawny i pełen odjechanych duchów”

Zródło : http://tylkohity.pl/aktualnosci/swietne-recenzje-ghostbusters-pogromcow-duchow