PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491609}
4,8 39 tys. ocen
4,8 10 1 38941
4,7 37 krytyków
Ghostbusters. Pogromcy duchów
powrót do forum filmu Ghostbusters. Pogromcy duchów

A wiecie dlaczego? Poniewaz niedawno zmarl HAROLD RAMIS wczesniej definitywnie z gry w tym
filmie zrezygnowal BILL MURRAY a ze starej gwardii pozostal tylko AYKROYD... Nikt obecnie nie
napisze scenariusza do GHOSTBUSTERS3 tak jak RAMIS bo to wlasnie On byl 'ojcem'
wczesniejszych czesci. Bez sensu by bylo aby samotny AYKROYD szkolil jakichs mlodych
nastepcow. NAJLEPSZYM ROZWIAZANIEM BY BYLO ZROBIENIE ZUPELNIE NOWYCH
'GHOSTBUSTERS' MOCNO BAZUJACYCH NA STARYCH CZESCIACH. NIE KAZDY
ODGRZEWANY KOTLET MUSI ZLE SMAKOWAC. Fajnie ze w planach jest REITMAN jako rezyser
bo milo jak REMAKE zrobi rezyser poprzednikow. 3MAM KCIUKI ABY POWSTAL NIE SEQUEL A
REMAKE I NIE MOWI TEGO AMATOR ALE OSOBA KTORA W LATACH 80/90 LUBILA TE FILMY I
MA DO NICH SENTYMENT. Dzieki za uwage!

ocenił(a) film na 5
punisher822_filmweb

Daje ci łapke w góre czy tam plusa bo dobrze gadasz. Podpisuje się rękami i nogami pod tym co napisałeś.

ocenił(a) film na 7
Niezawodny

Doszly mnie sluchy ziomek ze IVAN REITMAN definitywnie zrezygnowal z rezyserii 'GHOSTBUSTERS'. Mam nadzieje ze nowy rezyser bedzie osoba ktora kochala stare czesci GHOSTBUSTERS bo tylko prawdziwy fan majacy sentyment potrafi najlepiej zrobic taki film.

użytkownik usunięty
punisher822_filmweb

Nie kręcić wcale!!! Już druga część była co najwyżej średnia. Trzecia może być tylko gorsza.

ocenił(a) film na 7

Moze i masz racje. PO1 MURRAY, RAMIS NIE ZAGRAJA A PO2 IVAN REITMAN ZREZYGNOWAL Z REZYSERII... Mozliwa by byla klapa finansowa tego sequela.

użytkownik usunięty
punisher822_filmweb

Zamiast unikatowego, kiczowatego klimatu lat 80-ych pewnie dadzą dużo CGI i mało wyrazistych aktorów młodego pokolenia. Pogromcy pasowali do tamtych czasów ale wątpię żeby taka forma przyjęła się obecnie i odniosła sukces ale to moje zdanie:)

ocenił(a) film na 7

Powiem Ci szczerze ze zygam tym CGI bo z roku na rok wala tego coraz wiecej i mnostwo filmow zaczyna przypominac gre komputerowa. Film powinien wygladac jak film nie jak gra... Podam przyklad filmow w ktorych wiele scen z przesadzonym i przekombinowanym CGI wygladalo jak gra: PO1/AVENGERS, PO2/AMAZING SPIDER-MAN 2, PO3/MAN OF STEEL, PO4/GODZILLA, PO5/HOBBIT, PO6/AGENCI Z ZASWIATOW itd. Jestem jednak fanem starej szkoly filmowej gdzie efekty bywaly owszem ale nie nachalnie srane i co wazne w filmach krolowaly swietne makiety i scenografie a nie wszechobecny BLUE SCREEN. MASZ PODOBNE ODCZUCIA CO DO NACHALNOSCI 'CGI'? I powiem Ci ze mam mieszane odczucia co do TERMINATORA5 ktory powstaje od miesiaca w NOWYM ORLEANIE. Boje sie troche ze za duzo nassraja CGI...

użytkownik usunięty
punisher822_filmweb

Nie oglądam nowego Terminatora bo gra w nim ten kołek.
http://www.filmweb.pl/person/Jai+Courtney-939566

użytkownik usunięty

Chyba że zginie po pięciu minutach:)

użytkownik usunięty
punisher822_filmweb

Tak jest nawał ale mi te efekty nie przeszkadzają ale w zupełnie nowych filmach, głównie tych wszystkich ekranizacjach komiksów gdzie postacie latają, strzelają super mocami i rozwalają budynki. Pewnie tak jest łatwiej to pokazać i nie wymaga to aż takiej pracy i kasy przy obecnej technologii. Tylko nie wiem po co odgrzewać stare kotlety i dawać w to te efekty specjalne, jednocześnie pozbawiać ducha oryginału. Przykładowo nowy Robocop. Przecież ten film to totalne dno, po co to powstało? Po co robić nowych pogromców? Przecież ten film bez klimatu lat 80-ych i tego humoru a w zamian za to z CGI będzie produkcją jakich wiele.

ocenił(a) film na 7

Zgadzam sie z Toba co do nowego ROBOCOPA. Film pozbawiony jakiegokolwiek ducha i klimatu starego ROBOCOPA z lat 80tych. Pare efektow fajnych ale jako calosc srednio wyszlo. Wkur...ł mnie aktor grajacy nowego ROBOCOPA i durny pomysl aby ROBOCOP byl pomalowany na czarno i zamiast kultowego auta jezdzil motorem. Myslalem ze powstanie cos lepszego ale nie powstalo...

użytkownik usunięty
punisher822_filmweb

I to samo można napisać o prawie wszystkich pozostałych próbach odgrzania klasycznych pozycji. Nie wyszła nowa Pamięć absolutna, nie udał się Evil Dead, nie godny zapamiętania jest prequel The Thing. Z nowym Terminatorem może być inaczej bo bierze się za to reżyser bardzo udanego Thor The Dark World ale obsada nowego Terminatora po prostu poraża drewniakami. Na dodatek Arnold to już stary dziadek, ja nie wiem jak oni to sobie wyobrażają, przecież maszyny się nie starzeją, nawet te powleczone ludzką skórą.

ocenił(a) film na 7

Ziomus to ze rezyser jakis ma talent i dobrze robi filmy nie znaczy to ze scenarzysta duuuupy nie da po calosci. Wlasnie pomysl z siwym ARNOLDEM w roli starzejacego sie CYBORGA to pomysl scenarzystow. Czytalem o tym durnym pomysle od razu jak zaczely sie zdjecia na planie T5 w Nowym Orleanie i poczatkowo myslalem ze to jakies zarty a tu sam widzisz... TO PRAWDA! Cialo CYBORGA sie starzeje tak jak nasze a praktycznie niezniszczalny jest tylko SZKIELET w srodku. Mam nadzieje ze to jest tylko jedyny durny pomysl tych scenarzystow z tym starzeniem sie CYBORGA.

użytkownik usunięty
punisher822_filmweb

Po co Skynet miałby tworzyć bojowe cyborgi o wyglądzie dziadków? I czemu do reedycji kultowego filmu daje się największych drewniaków w Hollywood z laską z Gry o tron na czele? Mimo wszystko wydaje mi się że to będzie lepszy film od dziadostwa McG.

ocenił(a) film na 7

Tez mam nadzieje ze bedzie lepiej niz bez sensu i niepotrzebny T4 z najgorszym CONNOREM w historii serii. Jesli chodzi o scenariusz do T5 to mamy teraz dowod na to jakie debilne pomysly wychodza gdy scenariusz robia 2 osoby. Scenariusz do T5 napisala jakas baba i facet a na koncie maja takie gooowna jak DRACULA2, DRACULA3 itp. Zastanawiam sie czy naprawde tak malo scenariuszy powstalo do T5 ze wybrali ludzi od takich syfow i gniotow? Przeciez to jest logiczne ze ARNOLD ma juz blisko 67 lat i to emeryt ale technologia komputerowa jest na tak wysokim poziomie ze mogli mu tylko pofarbowac wlosy na ciemno twarzy nie ruszac a cyfrowo mozna potem w komputerze wygladzic zmarsczki i zdzialac cuda. Wiem co mowie bo widzialem takie tricki i nie mam tu na mysli odtworzone w CGI postaci ale poprostu komputerowy retusz zmarszczek. Film ma wielki budzet bo chyba 150 mln.dolarow i nie wierze ze nie dalo sie ARNOLDA komputerowo odmlodzic. Uwierz mi pomysl siwego TERMINATORA ktory sie starzeje zniesmaczy wielu fanow serii. JESTES PODOBNEGO ZDANIA???

użytkownik usunięty
punisher822_filmweb

Tak, zwłaszcza że mogli zrobić jak w czwórce i dać twarz Arnolda odmłodzoną komputerowo a ciało wstawić innego chłopa. Po drugie ten scenariusz, to wskazuje że powstanie taki dobrze nakręcony syf jak Prometeusz. Dobry reżyser i bzdurny scenariusz z pierwszorzędną oprawą wizualną. Ja nie wiem co sobie myślą właściciele marki Terminator. Mostow a zwłaszcza McG to reżyserzy drugiej kategorii, jak można było powierzyć taki temat patałachom. Tak samo brać jakichś tanich scenarzystów żeby władować kupę kasy w efekty. Jest to jawne olewanie fanów i skok na kasę.