PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491609}
4,8 39 tys. ocen
4,8 10 1 38939
4,7 37 krytyków
Ghostbusters. Pogromcy duchów
powrót do forum filmu Ghostbusters. Pogromcy duchów

http://www.antyradio.pl/Film/Duperele/Pogromcy-duchow-jako-horror-16214

I gdyby w takim klimacie zrobiono reamke byłby to dobry powiew świeżości dla serii, jednocześnie zapewne fani oryginału nie poczuli by się zawiedzeni .

A tak mam takie nie wiadomo co i bez totalnie żadnego pomysłu .

buterfly

W skrócie:

Oryginalny film uzupełniały dialogi.

Tutaj dialogi zastępowały fabułę bo gdyby wyłączyć dźwięk dałoby się to jeszcze może oglądać, a z dźwiękiem mam wrażenie, że uczestniczyłem w pogaduszkach przy kawie o jakichś bzdetach gdy wydawałoby się, że sytuacja rozwiewa możliwość takich pogaduszek.

Czyli albo dla feministek albo dla głuchych facetów.

Głuchy facet doceni nawiązania z innych filmów. Starych Ghostów czy MiB-a czy Terminatora.

Tutaj w zasadzie te niuansy giną w paplaninie babonów, które grają jakby miały tyczki w tyłku nawet wtedy gdy powinny być już mocno zaangażowane w fabułę.

Cały czas chyba jarały się wypłatą z frajerów co z sentymentu pójdą na to do kina.

ArchieIl

Jeśli ktoś nie chce sobie obrzydzić starych pogromców należy zacząć oglądać od mniej więcej 1h:10m.

Wcześniej głównie psuły wspomnienia.

Największą wadą tego filmu jest skopiowanie większości historii z poprzedników GB I i GB II.
Poważnie mieli na to wykupioną licencję?

Czuję się jak obmacany przez kobiety, które na koniec zdecydowały zgwałcić słup stojący obok.

ArchieIl

Podsumuję:

Jest to zemsta wszelkich wróżek i innych ezoteryków na Pogromcach Duchów.

Tak trzymać szajbuski.