http://www.antyradio.pl/Film/Duperele/Pogromcy-duchow-jako-horror-16214
I gdyby w takim klimacie zrobiono reamke byłby to dobry powiew świeżości dla serii, jednocześnie zapewne fani oryginału nie poczuli by się zawiedzeni .
A tak mam takie nie wiadomo co i bez totalnie żadnego pomysłu .
W skrócie:
Oryginalny film uzupełniały dialogi.
Tutaj dialogi zastępowały fabułę bo gdyby wyłączyć dźwięk dałoby się to jeszcze może oglądać, a z dźwiękiem mam wrażenie, że uczestniczyłem w pogaduszkach przy kawie o jakichś bzdetach gdy wydawałoby się, że sytuacja rozwiewa możliwość takich pogaduszek.
Czyli albo dla feministek albo dla głuchych facetów.
Głuchy facet doceni nawiązania z innych filmów. Starych Ghostów czy MiB-a czy Terminatora.
Tutaj w zasadzie te niuansy giną w paplaninie babonów, które grają jakby miały tyczki w tyłku nawet wtedy gdy powinny być już mocno zaangażowane w fabułę.
Cały czas chyba jarały się wypłatą z frajerów co z sentymentu pójdą na to do kina.
Jeśli ktoś nie chce sobie obrzydzić starych pogromców należy zacząć oglądać od mniej więcej 1h:10m.
Wcześniej głównie psuły wspomnienia.
Największą wadą tego filmu jest skopiowanie większości historii z poprzedników GB I i GB II.
Poważnie mieli na to wykupioną licencję?
Czuję się jak obmacany przez kobiety, które na koniec zdecydowały zgwałcić słup stojący obok.