PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470517}
4,3 1,7 tys. ocen
4,3 10 1 1706
4,8 4 krytyków
Giallo: Kolekcjoner piękna
powrót do forum filmu Giallo: Kolekcjoner piękna

1/10

ocenił(a) film na 1

Dario trzyma poziom 'Matki łez', co w tym przypadku oznacza nie trzymanie go w ogóle. Innymi słowy znowu wydalił z siebie coś, co przypomina swą niezamierzoną autoparodię. 'Giallo' jest ślamazarne na poziomie tempa, fabularnie bełkotliwe, beznadziejnie zagrane (Brody przez cały film z tą miną: "co ja tu k**** robię").

To oczywiście ogólniki, ale ten film naprawdę na nic więcej nie zasługuje. Podobnego syfu tanie wytwórnie naprodukowały już wystarczająco wiele. Półtorej godzinna męczarnia.

ocenił(a) film na 1
caterpillar

Aha. Asia Argento w tym filmie nie gra. Ale nawet to go nie ratuje.

ocenił(a) film na 3
caterpillar

Niestety muszę się zgodzić,film rzeczywiście bardzo słaby.Szczególnie smutne jest to ,że tytuł sugerował coś w rodzaju hołdu dla gatunku,a ja spodziewałem się powrotu Argento w wielkim stylu.Dostałem za to kuriozum ,które przypomina rozrośnięty do rozmiaru filmu ,niezbyt dobry odcinek Masters of Horror.O ile żaden z elementów "Giallo" nie porywa ,to najsłabiej wypada scenariusz,który jest wyjątkowo kiepską i nieciekawą historią.Aktorstwo nigdy nie było najmocniejszą stroną filmów Argento,a w "Giallo"(które nota bene ma świetną obsadę) jest bardzo drewniane(Brody faktycznie wygląda jakby zastanawiał się "co ja tu robię" ,ale akurat wcale mu się nie dziwie).Podsumowując film bardzo poniżej przeciętnej ,daje 3/10 z sentymentu do niegdyś wielkiego Dario Argento.Pozdrawiam