PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470517}
4,3 1,7 tys. ocen
4,3 10 1 1706
4,8 4 krytyków
Giallo: Kolekcjoner piękna
powrót do forum filmu Giallo: Kolekcjoner piękna

Na Giallo czekałem od momentu ukazania się pierwszych wzmianek o nim.Zapowiadało się naprawdę dobrze - klimatyczny plakat,ciekawe zdjęcia.
Potem ukazał się dość słaby zwiastun po którym prawdę mówiąc nie liczyłem na wielki powrót.Film natomiast mnie zaskoczył i to w dobrym znaczeniu tego słowa.Naczytałem się o nim tyle złego że myślałem że film będzie naprawdę słaby.Giallo stoi o poziomy wyżej od Matki Łez.Postać mordercy mnie trochę zawiodła - od połowy filmu już go znamy.Scen gore mamy zaledwie 2-3.Co do aktorów,odtwórczyni roli Celine jest naprawdę piękna ;) Natomiast po Brodym spodziewałem się czegoś więcej.Nie jest to Argento którego uwielbiam za Suspirie czy Deep Red ale wolę o stokroć jego nowe produkcję niż rimejki z Ameryki. Mnie się podobało 7-\10

ocenił(a) film na 5
inferno00

Mam dokładnie takie samo zdanie!
Fakt, ten film to nie "Głęboka czerwień" (a chyba tego oczekiwali ci, którzy tak go krytykują), jednak
również po tych opiniach spodziewałem się gniota, a bardzo miło się zaskoczyłem. Argento jednak
jeszcze potrafi zrobić dobry film. A ja do Giallo na pewno jeszcze wrócę. Daję 7,5 ;-)

ocenił(a) film na 5
inferno00

Ja natomiast nie zgadzam się ani z waszymi opiniami ani tymi, które film bardzo potępiają. Moja ocena plasuje się gdzieś tak pośrodku. Fabuła jest dość oklepana, ale jednak czuć w niej klimat i rękę Argento. Rewelacji nie ma co prawda, ale obejrzeć przy piwku można. Szkoda, że scen gore jest tak mało i Brody gra jakby chciał a nie mógł. Jednak Argento 'Suspirii' chyba nigdy nie przebije i już na zawsze będzie kojarzony z tym filmem i kolejnymi znacznie słabszymi filmami. Szkoda.

5/10