Trailer zapowiada bardzo porządny film. Serio. Mam wrażenie, że każda polska produkcja musi najpierw być zjechana z góry na dół, bo tak się przyjęło, a większość na to nie zasługuje.
Brakowało mi zresztą w polskim kinie filmów, które by podchodziły do naszej historii nie na kolanach, a na luzie (jak "Forrest Gump np.") i koncentrowały się na tym, żeby przekazać fajną opowieść, a nie walczyć z faktografią. Czuję, że "Gierek" będzie dobrym, rozrywkowym filmem i z chęcią go obejrzę! Zresztą zainteresowanie, jakie budzi, coś oznacza :)
nie oglądam polskich filmów, ale obrażę i wystawię 1 dla zasady to już norma ;) Film bardzo przyjemnie się ogląda. 15 min mogliby skrócić, niemniej bardzo przyjemnie, zabawnie, nawet pod koniec łezka w oku się zakręciła.
Mogliby lepsze konta dla niepoznaki ogarnąć czopy, a nie z ocenionymi kilkoma filmami. Tak w żywe oczy :)
Tak właśnie mi też brakuje takich ciekawych i zarazem lżejszych filmów o historii Polski. Gierek jest właśnie taką jedną z postaci, która się utrwaliła w świadomości pokoleń jak moi rodzice czy dziadkowie. Jak nabardziej zamierzam pójść do kina i przekonać się sama co sądzę o tym filmie :D