5,0 33 tys. ocen
5,0 10 1 33261
2,5 30 krytyków
Gierek
powrót do forum filmu Gierek

Czekam!

ocenił(a) film na 10

Trailer zapowiada bardzo porządny film. Serio. Mam wrażenie, że każda polska produkcja musi najpierw być zjechana z góry na dół, bo tak się przyjęło, a większość na to nie zasługuje.

Brakowało mi zresztą w polskim kinie filmów, które by podchodziły do naszej historii nie na kolanach, a na luzie (jak "Forrest Gump np.") i koncentrowały się na tym, żeby przekazać fajną opowieść, a nie walczyć z faktografią. Czuję, że "Gierek" będzie dobrym, rozrywkowym filmem i z chęcią go obejrzę! Zresztą zainteresowanie, jakie budzi, coś oznacza :)

krygorek

Misiek daje rade

krygorek

nie oglądam polskich filmów, ale obrażę i wystawię 1 dla zasady to już norma ;) Film bardzo przyjemnie się ogląda. 15 min mogliby skrócić, niemniej bardzo przyjemnie, zabawnie, nawet pod koniec łezka w oku się zakręciła.

ocenił(a) film na 10
anusia007

"nie oglądam polskich filmów, ale..." :D

krygorek

Boty zaczęły się uaktywniać . Przecież to wyżej nie ma polskiej skladni nawet.

JohnTheBrave

Mogliby lepsze konta dla niepoznaki ogarnąć czopy, a nie z ocenionymi kilkoma filmami. Tak w żywe oczy :)

ocenił(a) film na 10
krygorek

Tak właśnie mi też brakuje takich ciekawych i zarazem lżejszych filmów o historii Polski. Gierek jest właśnie taką jedną z postaci, która się utrwaliła w świadomości pokoleń jak moi rodzice czy dziadkowie. Jak nabardziej zamierzam pójść do kina i przekonać się sama co sądzę o tym filmie :D