Mam 37 lat i oglądając ten film ubawiłem się jak małe dziecko.Super rozrywka dla każdego niezależnie od wieku....Zresztą Spielberg i Zemeckis powinni być już wystarczającą rekomendacją by oglądnąć te świetne kino...Zdecydowanie polecam
Po trailerach sądziłem, że to będzie kiepścizna, jednak grubo się myliłem. Film bardzo fajny, kilka rzeczy i ujęć mi się nie podobało, ale ogółem mogę szczerze polecić każdemu widzowi szukającemu rozrywki na popołudnie lub wieczór. ;)
bardzo dobry film 8/10 film był mi obojętny podczas oglądania zwiastunów i dobrze :D Powstało wspaniałe familijne kino rozrywkowe ze świetnymi efektami specjalnymi i pięknymi scenami walki robotów ahh ciach prach lewa prawa :D Polecam .
film zasługuje na wysoką notę mimo ze fabuła była oklepana i dość powoli się rozwijała to końcówka była emocjonująca ode mnie zasłużone 7/10
tombia5, ja mam 36lat i też powiem, że świetnie się bawiłem, powiem więcej, już dawno nie oglądałem takiego filmu, co by zrobił na mnie takie wrażenie. Co Spielberg, to Spielberg. Świetne kino!
Świetny film! Muszę przyznać, że wywarł na mnie pozytywne wrażenie i parę razy się konkretnie wzruszyłem :) Czas na maraton filmów akcji, aby zachować resztki męskości ;)
7/10 - przyjemnie się ogląda, mimo że fabuła jest prosta jak drut :)
Nie oczekiwałem wiele po tym filmie, szczerze obawiałem się że się zawiodę, ale tak się nie stało. Typowe od zera do bohatera. Ale bez zbędnej przesady. Plus za muzykę i w sumie fajną grę.
Jak dla mnie raczej 6/10 to bardziej film familijny niż akcja/s-f. Bałem się, że będzie kiepski - ale miło się go ogląda i nie nudzi. Nieco oklepana fabuła (kojarzy mi się głównie z Rocky'im). Gra aktorska na dobrym poziomie, choć dzieciak może niektórych wkurzać. Film w sam raz na wolny sobotni wieczór ;)
tego sie spodziewalam, fajny film dobrze sie oglada i tez sie wzruszylam :) jak te bęcki dostawal...eh, ale ryczalam nawet na terminatorze 2 wiec chyba jestem mazgaj. pozdrawiam
OMG tez sie poplakalam na koncowce, co juz dawno mi sie nie zdarzylo ;p polecam :)
tak jest.. zabawa przednia :)
dawno nie oglądałem filmu z taką ciekawością :)
polecam! :)
Moja ocena to 3/10. Ale to wina kiepskiej kopii (RMVB) i KOSZMARNEGO dubbingu. Przeglądając oceny innych skuszę sie jeszcze raz i postaram się o lepszą kopię. Może warto i wtedy podniosę ocenę. Czyli nie spisuję go na straty :) za duzo osób go chwali , no i lubię głównego bohatera ( Van Helsing chyba o ile czegoś nie popieprzyłem .... ;) )
W całosci się z Tobą zgodzę. "Giganci ze stali" to dla mnie pozytywne zaskoczenie ubiegłego roku. Szumne zapowiedzi sugerowały coś pokroju Transformersów, dlatego też nie oczekiwałem niczego dobrego. Nic bardziej mylnego. Zostałem pozytywnie zaskoczony i żałuję, że nie wybrałem się na ten film do kina.
Bardzo dobrze się stało, że postawiono na ludzkie uczucia, marzenia a fabuła nie została stłamszona przez nadmiar efektów specjalnych. Bardzo dobre kino familijne dla całej rodziny. Mamy tu dramat, rywalizację, są momenty wzruszające jak i takie w których można się pośmiać. Mimo, że nie jestem już dzieckiem to film zapewnił mi dwie godziny świetnej rozrywki. Pewnie gdybym był w wieku Maxa, to uznałbym ten film za arcydzieło, lecz teraz będąc już dorosłym człowiekiem do takich produkcji podchodzę dość krytycznie. To co obecnie mi przeszkadzało, bądź irytowało, dla dziecka pewnie nie miałoby znaczenia, a emocje wzięłyby górę. Szkoda, że w zakończenie wkradło się tyle ckliwości, bo gdyby nie to, to film oceniłbym znacznie wyżej. Mimo tych niuansów film godny polecenia. 7/10