PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180280}

Giganci ze stali

Real Steel
2011
6,9 101 tys. ocen
6,9 10 1 101465
6,0 27 krytyków
Giganci ze stali
powrót do forum filmu Giganci ze stali

ale po obejrzeniu zwiastuna od razu skojarzył mi się z filmem Robot Jox.

DSLMarvel_Behnke

moda na remake'i i tym podobne dziadostwa rozkwitła w najlepsze. a robot jox?hmm, dla mnie klasyka

ocenił(a) film na 8
DSLMarvel_Behnke

mi sie skojarzyło z filmem TRANSFORMERS :D

DSLMarvel_Behnke

nie wiem czemu ale mi skojarzyło się to z tym
http://www.themorningnews.org/images/2005-gifts-rockemrobots.jpg

ocenił(a) film na 7
Hideki_zuo

Takie były w Toy Story ;D

ocenił(a) film na 6
Hideki_zuo

Podobno oryginalnie Real Steel miał być właśnie "ekranizacją" figurek Rock Em Sock Em Robots, podobnie jak Battleship jest ekranizacja Statków, ale stwierdzili że głupio byłoby dać taki tytuł.

ocenił(a) film na 4
DSLMarvel_Behnke

Robot Jox był zajebiaszczy we wspomnieniach, ale ostatnio obejrzałem go podobnie, i generalnie powiem tak:

nie niszczcie wspomnień oglądaniem jakichkolwiek filmów SF sprzed 90 (poza Blade Runnerem)
za duży postęp technologiczny i za duże wymagania wobec efektów zabijają wspomnienia :)

tdjagger

Też miałem okazje go ostatnio obejrzeć i również radzę nie niszczyć sobie wspomnień. Młodym widzom w ogóle nie polecam, bo efekty ich przerażą. Jeśli ktoś widział Transformers i później zabierze się za Robot Joxa , to film wyda mu się totalnym chłamem. Jednak uwierzcie ,że gdy miało się zaledwie 5-6lat ,to produkcja ta wydawała się genialna ! Ciężko to było dostać na VHS w wypożyczalni (trzeba było się zapisać do kolejki :p ).

ocenił(a) film na 6
tdjagger

robot jox pamiętam jak na vhs oglądałem.. nigdy nie zapomnę jak budowałem później takie roboty z lego;) a ten nowy film może nie bedzie taki zły:)