PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180280}

Giganci ze stali

Real Steel
2011
6,9 101 tys. ocen
6,9 10 1 101465
6,0 27 krytyków
Giganci ze stali
powrót do forum filmu Giganci ze stali

Jak zwykle mam pecha, otworzyłem dzisiaj z rana stronę z konkursem na film "Giganci ze stali", patrzę na datę zakończenia, a tu się okazało, że konkurs zostaje zamknięty za...minutę! Na szybkensa coś wymodziłem, ale nawet nie zdążyłem wysłać (pewnie zdecydowały sekundy).
Oczywiście nie jest powiedziane, że bym wygrał wejściówki, ale zawód pozostał ;(

Może ma ktoś wejściówkę na zbyciu a wie, że nie będzie mógł pójść na seans, to z chęcią bym się owym biletem zaopiekował (a co się ma marnować) :D

kulak4

Pozwolę sobie podbić, a nuż znajdzie się jakaś dobra dusza ;)

ocenił(a) film na 9
kulak4

Ale wiesz, że ten bilet kosztuje 20zł? Ja wiem, że za tyle kasy jest z 9 piw, ale czasem warto zainwestować w coś innego.

Zavulon

Jakbym chciał za to płacić, to bym poczekał już te parę dni do premiery i poszedł do tańszego kina za trzynastkę (mniej piw)...
Za darmo jak najbardziej bym się wybrał i wysmażył odpowiednią opinię/recenzję (o czym większość zaproszonych zazwyczaj zapomina), do tego oglądając ten film z dubbingiem poczułbym się znów jak szczeniak XD
Ach, damn you, filmweb ;/

ocenił(a) film na 9
kulak4

Ten dubbing jest tak posrany... już wole lektora. Mniej pracy a przynajmniej słyszy się głosy aktorów.

Zavulon

Ogólnie też jestem za napisami (lektor w polskiej telewizji to niesmaczny żart...), niemniej czasami aż chce się zrobić wyjątek od reguły (właśnie chociażby po to, by poczuć klimat dzieciństwa).

Aż ciężko mi sobie wyobrazić jakie katusze musi cierpieć kinoman w Niemczech bądź Hiszpanii (dla przypomnienia - dubbinguje się tam WSZYSTKO)...

Ogólnie rzecz biorąc - polski lektor owszem, ale tylko na starych filmach na podniszczonych kopiach VHS (aż się łezka w oku kręci podczas seansu) XD.

ocenił(a) film na 9
kulak4

Ja za tym akurat nie tęsknię, ostatnio oglądałem film "Nasza niania jest agentem" i ten dubbing był tak głupi, że zacząłem dzwonić do Cyfrowego Polsatu z pytaniem czy jest szansa włączenia napisów (bo na pilocie były do wyboru) co niestety nie jest możliwe.

Dubbing zostawić kreskówkom, ale od filmów bezczelne "wara".

To też jednak jest kwestia gustu więc mam nadzieję, ze Giganci będą w obu wersjach. Bo jak wiadomo przy obróbce oryginał > dubbing musi ucierpieć dźwięk.