"Próbowaliśmy już cztery lata temu - wybrałem bardzo dobrego scenarzystę, ale nie potrafił się z tym uporać. Walczył z tym. Był strasznie zaniepokojony, że nie dowiózł tego, czego oczekiwaliśmy.
To jest mój przyjaciel, więc spytałem, czy nie uda się wyjść na prostą. Powiedział, że nie. To trwało 10 miesięcy. Wtedy projekt stanął w miejscu. A potem znowu przemyśleliśmy sprawę i wróciliśmy z bardzo oczywistym pomysłem. Jest ocalały. Ocalony to syn związku Lucilli i Maximusa"
Kim jest syn związku Lucilli i Maksimusa? Nie może chodzić o Lucjusza, bo jego ojcem był Lucjusz Werus. Czyżby romans Lucilli z Maksimusem pokazany w pierwszej części miał swoje następstwa?
O ile mnie pamięć nie myli w Gladiatorze była sugestia, że Lucius to jednak syn Maximusa, ale oficjalnie Werusa.
Wziąłem to pod uwagę i ostatnio obejrzałem ponownie. Musiala to być bardzo subtelna sugestia, bo mi umknęła ;)
patrząc na indolencję i wytyczne co do obecnych scenarzystów to aż strach pomyśleć co za potworka spłodzą, widać to już po materiałach z planu
Kim w takim razie jest tajemnicze dziecko Maksimusa i Lucilli, o którym wspomniał reżyser?
Jestem wyluzowany ;) ja tylko widzę i opisuję bo tęsknie po Ridley`u kiedy jeszcze coś potrafił zrobić ;) więc ty wyluzuj bo z grubej rury jeszcze nie było i tak się nie spinaj piękny kawalerze bo nie ma o co i do twej osoby zarzutów nie mam ;)
Obrażasz ludzi, a oceniłeś kuźwa Paddingtona na 7/10 a Gladiatora 2 na 2/10 XDDDDDD