Gladiator 2 jest lepszy niż Gladiator 1 jako całość. Bardziej dynamiczna akcja, mniej patosu. Lepiej się ogląda. Jedyna góruje za to kilkoma kultowymi scenami z tą ze zdejmowaniem hełmu na czele, ale ogólnie w jedynce są dłużyzny.
No, nareszcie ktoś gada do rzeczy. Zgadzam się z Tobą w 100%! Ludzie dali sobie po prostu wmówić, że "jedynka" jest idealna i teraz po latach powtarzają to jak mantrę. Jestem przekonana, że gdyby jako pierwszy w kinach leciał "Gladiator II", to ludzie jego uznaliby za genialny film.
Masakra.. idźcie pod ścianę, klęczeć na drewnianym kołku i biczować się co najmniej 2h. Obaj! Woon!!!!!
Bardzo proszę nas nie obrażać. Nie ma powodu. To nie jest tylko twoje forum, żebyś mógł ludzi wyganiać. Każdy ma prawo do wypowiedzi.
2jka jest lepsza od 1ki?! No na miłość boską! Czy my mówimy o tych samych filmach? To jest jakby porównać nektarynkę do sraj-taśmy. Ja wiem i rozumiem, że każdy ma prawo wypowiedzi ale przecież są jakieś normy etyczne tak?! Nie można pisać takich rzeczy! No krew mi z oczu popłynęła jak to przeczytałem po prostu. I proszę tą ocenę obniżyć do max 4. Już szybciutko! Raz raz!