PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=837508}
6,1 53 tys. ocen
6,1 10 1 53222
5,0 65 krytyków
Gladiator II
powrót do forum filmu Gladiator II

Po co robić sequel? Film zakończył się świetnie więc nie ma potrzeby kontynuowania tej historii.

Ksawery_Janowski

Bo ostatnie filmy Scotta nie podbiły świata i kończą się pieniądze :3

KQapec2

Nie zgadzam się. Uważam, że koloseum jest jeszcze niedostatecznie wyeksploatowane. Brakuje mi tam jeszcze morderczych makaków, walk wodnych statków, ale najbardziej liczę, że pokusi się o dodanie dinozaurów na statkach kosmicznych, chociaż nawet obcy absolutnie by mnie usatysfakcjonował.
Poproszę jak najwięcej spektakularnej groteski. Uwielbiam!

NieMamSwojegoZdania

Hahaha w punkt. Widząc sceny z rekinami.. zdębiałam.. kogoś mocno poniosła wyobraźnia;D

ocenił(a) film na 6
Sabineczka7

Masz zupełną rację , równie niedorzeczne mury miasta u brzegu morza, chyba że potężny przypływ na to pozwolił

ocenił(a) film na 6
NieMamSwojegoZdania

Mordercze małpy - to było max przegięcie w filmie AI czy graficy - totalnie popłynęli w temacie, już nie wspomnę o rekinach w zalanym wodą Koloseum

boundless

Nie uważam, żeby to było przegięcie. Całkowicie poważnie pisałem, że chciałbym zobaczyć tam obcego.

NieMamSwojegoZdania

Hahahaha... gdyby powstała 3 część,na pewno nikogo by to nie zdziwiło;D

boundless

Tak to zawsze jest,że wszelkie kontynuacje to nieporozumienie. Zawsze są najlepsze tylko i wyłącznie części pierwsze. Obojętnie o jaki film by nie chodziło. Czy to zagraniczne,czy to polskie. Chyba jedynym fenomenem wszystkich dobrych trzech części była saga o Kargulu i Pawlaku w reżyserii Chęcinskiego.

Sabineczka7

Jest jeszcze Star Wars - Skywalker: Odrodzenie z najważniejszą dla mnie sceną w histori kina Sci-Fi, kiedy to z kosmicznych transporterów, na dach kosmicznych niszczycieli wybiegają i wyjeżdżają konno barbarzyńcy, aby walczyć łukiem ze statkami kosmicznymi.

NieMamSwojegoZdania

Wszystko możliwe:) niestety na temat gwiezdnych wojen niewiele mam do powiedzenia:). Ale szanuje ogół

NieMamSwojegoZdania

Tak czy inaczej... gratuluję poczucia humoru;) mam podobne

Sabineczka7

Nie do końca: "Shrek 2", "Imperium Kontratakuje", "Terminator 2", "Ojciec Chrzestny 2" itp. Było wiele udanych kontynuacji świetnych filmów. Jednak zgadzam się, że "Gladiator" nie potrzebował kontynuacji.

EsterQueen

Terminator i Ojciec najbardziej podobała mi się jedynka. Shreka nie znam bo nie interesują mnie takie pierdołowate bzdety

Sabineczka7

No cóż, ja w obu przypadkach uważam, że kontynuacje były wspaniałe (o ile nie lepsze, niż pierwsza część). Zresztą tu na filmwebie był chyba ranking świetnych kontynuacji, a sama dodałam "I tym podobne", bo przykładów jest więcej. Są po prostu świetne kontynuacje dobrych produkcji, choć zgadzam się, że jeśli chodzi o filmy tak ogólnie, to pierwsza część jest zazwyczaj lepsza.

EsterQueen

No tak, oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania i odczuć

Sabineczka7

No i fajnie :)

ocenił(a) film na 9
NieMamSwojegoZdania

Wszystko co było przedstawione w filmie podczas walk gladiatorów miało miejsce lub było możliwe do zrealizowania. Przede wszystkim walki statków (ich replik) i odgrywanie ważnych bitew przez Gladiatorów miało miejsce. Tak, napełniano Koloseum wodą mimo trudności inżynieryjnych. Po jakimś czasie jednak zrezygnowano z takich "arcydzieł" ze względu na duże trudności technologiczne. Nie raz były krokodyle, małpy czy hipopotamy. Czy rekiny były możliwe? Tak, ale oficjalnie nie znaleziono o nich zapisków. Istnieją gatunki słodkowodne

Mags

Chyba traktujesz prawdę historyczną zbyt serio - to nie o tym. To bardziej jak z muzyką w filmach - w tamtych czasach też ludzie recytowali w rytm muzyki, ale puszczenie współczesnych rapów to nie prawda historyczna którą mogłoby to być, tylko klasa. Małpy, woda i statki to klasa. Ufo nad koloseum to też byłaby klasa

Ksawery_Janowski

"Szybcy i wściekli" też się dobrze zakończył. Po co było to ciągnąć? I mnóstwo innych serii... X-men, Avengers... moim zdaniem też powinni poprzestać na pierwszym.

ocenił(a) film na 7
eltoro10000

Akurat Avengers od początku stawiali na sequel o czym świadczyła scena z Thanosem

Ksawery_Janowski

Ja słyszałem że był inny plan na seguel - Maximus miał odżyć w czasach drugiej wojny światowej. Poważnie, tak miało być.

Ksawery_Janowski

"nie ma potrzeby kontynuowania tej historii."

Jęczenie i stękanie. Wiesz, że to bedzie kontynuacja?

Jeśli nie to po co jęczysz. Mało było gladiatorów w CR?

Ksawery_Janowski

To samo pytanie zadawali przy Blade Runerze i wyszło bardzo dobrze. Poczekajmy z ocenami.

ocenił(a) film na 7
DzieXik

Masz rację, może film będzie dobry. Ale z Blade Runnerem jest istotna różnica, pierwszy film miał dosyć otwarte zakończenie (ucieczka Deckarda i Rachel) które można było kontynuować jeśli ktoś by chciał. Gladiator miał zamknięte zakończenie które było świetne i którego nie trzeba kontynuować.

ocenił(a) film na 7
Ksawery_Janowski

Dla pieniędzy xd

Ksawery_Janowski

Dla hajsu

ocenił(a) film na 7
Ksawery_Janowski

Leo why? for money!

Ksawery_Janowski

staruch ridlej musi zarobić jeszcze na młode panienki

ocenił(a) film na 7
Stefano_Euseubio

Stefano_Euseubio ciekawe czy jak nie zarobi to znowu obwini milenialsów

Ksawery_Janowski

a myślisz że po co mascala wzieli, ulubieńca milienialsów? własnie po to żeby nie było klapy , cwany ruch ze strony starucha ridleja

Ksawery_Janowski

i na końcu pewnie bedzie powiewała flaga ukraińska, a gladiator bedzie wrzeszczał banderowskie pozdrowienie : "sława ukraina"

ocenił(a) film na 3
Stefano_Euseubio

A ty na to - za rodinu! Za putinu!

Ksawery_Janowski

po to żeby wepchnąć woke diversity equality inclusion lgbtqwerty

ocenił(a) film na 7
davidns

To już jest bredzenie. Założę się że nie będzie nic takiego.

ocenił(a) film na 6
Ksawery_Janowski

akurat w tych czasach seks homoseksualny nie był tematem tabu tylko na porządku dziennym i dragqueeny w teatrach

Ksawery_Janowski

Dla kasy a po co innego

PabloPicasso

trochę zdziwiłoby chyba każdego gdyby filmy kręciło się po to żeby nie zarabiać, są oczywiście produkcje gdzie zarabianie jest na drugim planie ( to ta mniejszość ) ale zawsze jednak ktoś ma na tym ostatecznie jednak zarobić , miło gdy zarabiają na dobrych filmach , to tak na marginesie

Ksawery_Janowski

Prosta sprawa , za każdym razem na tego typu zadane pytania odpowiedź jest identyczna , nikt nikogo nie zmusza do oglądania , wolna wola i takie tam. Inna sprawa to taka czy film dotrzyma kroku pierwszej części, jeżeli tak nie będzie to trudno. Zdarzają się dobre drugie części może to ten przypadek. Jedni czekają drudzy nie.

ocenił(a) film na 1
Ksawery_Janowski

Ja myślę, że Scott na koniec zapragnął sobie nasrać w portfolio.

ocenił(a) film na 10
czesiu24

to zmien swoja mysl XDDDDDD

ocenił(a) film na 8
Ksawery_Janowski

A ja uważam że będzie hitem denzel by hujostwa nie wybrał będzie dobra ta 2!cześć jak top gun maverick

ocenił(a) film na 7
Mariusz_Tr

Może będzie dobre, może będzie złe, zobaczymy ale jedno jest pewne lepsze od pierwszej części nie będzie.

ocenił(a) film na 6
Ksawery_Janowski

i nie jest z wielu powodów co ciekawe najjaśnieszym punktem jest Denzel oraz Pedro Pascal reszta tak se

Ksawery_Janowski

Dla hajsu Dzidek, dla hasju

ocenił(a) film na 7
maciekb80

Wiem, wiem

Ksawery_Janowski

No i gitara

Ksawery_Janowski

W pierwszej części czarni nie byli wystarczająca reprezentowani więc musieli poprawić ten błąd i obsadzić jednego z nich w naj mniej odpowiedniej roli jaką jest postać cesarza. Czekam na część trzecią "Gladiatorki"

ocenił(a) film na 5
Ksawery_Janowski

Ale to nie jest ta sama historia. Tutaj tylko tytuł się zgadza

ocenił(a) film na 7
molderinho

To dosłownie kontynuacja. Sequel w którym część postaci wraca.

ocenił(a) film na 10
Ksawery_Janowski

A dlaczego nie? Co masz lepszego teraz w kinie? Fajny film z fajnym wspomnieniem starego filmu. Co to ci przeszkadza? Wolisz oglądać te durnoty z marvela albo DC comics?