6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58907
5,0 59 krytyków
Gladiator II
powrót do forum filmu Gladiator II

Rewelacyjny

ocenił(a) film na 9

Właśnie wróciłem z kina, a wczoraj oglądałem pierwszą część i muszę przyznać, że mistrz Ridley Scott sprostał zadaniu, a nawet być może druga część jest lepsza od jedynki - dynamiczniejsza fabuła, lepsze efekty wizualne, lepsze sceny walk, Denzel Washington. Pierwsza scena bitwy a Afryce jest rewelacyjna, efekty specjalne primo gusto. Sceny walk gladiatorów dużo lepiej nakręcone - ujęcia całej sceny walki, a nie jak w pierwszej części pociachane, ukradkowe ujęcia jakby chcieli przykryć nieumiejętność aktorów walki mieczem. Na IMDB 7, a na filmwebie jak zwykle mniej 6,7 - wiadomo Polakom nie dogodzisz, zawsze muszą ponarzekać i się czepiać. A oceny na 4 już mnie totalnie rozwaliły "I`m not entertained" - god damn it serio? To weź wielki dildo i zrób sobie entertainment. xD

ocenił(a) film na 3
farmer84PL

Wystawił taki swoje dildo z farmy i zgrywa znawcę montażu i scenariusza

ocenił(a) film na 9
Izukar

Nie trzeba być znawcą.

ocenił(a) film na 6
farmer84PL

Nie pij więcej człowieku a nie będziesz wtedy zgrywać znawcy filmowego. To "dzieło" nie ma nawet podjazdu do jedynki.

ocenił(a) film na 9
Bad_Maestro

Ty też nie masz nawet podjazdu do 1 IQ.

ocenił(a) film na 6
farmer84PL

Widać, że jesteś patusem intelektualnym i takie właśnie bezmózgi docenią to "filmidło. Nie odpisuj więcej ćwierćinteligencie.

ocenił(a) film na 3
farmer84PL

żeby głosić, że to jest lepsze od jedynki trzeba nie mieć oczu chyba. to nie tylko jest słabsze od jedynki, to słaby film ogólnie

ocenił(a) film na 9
jerzymoneta

No tak racja, co tam wie o filmach np. Tomasz Raczek, który ocenił film na 7.

ocenił(a) film na 3
farmer84PL

Cóż, Zieloną granicę uznał za lepszy film niż Gladiator 2. Widać się zna.

ocenił(a) film na 4
farmer84PL

Tomasz Raczek skompromitował się tym co głosi o Gladiatorze II. nie chcę wnikać, dlaczego to głosi. ale totalna kompromitacja. no cóż - nasze czyny za życia brzmią echem w wieczności ;)

ocenił(a) film na 4
farmer84PL

Miałem być grzeczny ale sam zacząłeś obrażać. Nie wiem czy baitujesz, spodziewam się tego zabiegu ale spróbujmy się odnieść do tego co napisałeś.

Pierwsza walka - ok zgodzę się była nawet niezła ale i tak gorsza od jakiejkolwiek walki z części pierwszej,
Denzel - fakt za tą rolę wydaje mi się że powinien być doceniany
 To chyba tyle jeśli chodzi o pozytywy
Paul Mescal aktor bez charyzmy grający jedną miną cały film,
Pedro Pascal - grał tak jakby miał przepraszać za wszystko. W porównaniu do tego co wyczyniał w Narcos albo w The Last of Us to nawet nie 1/10 potencjału aktora
Scenariusz - nie dość że drętwy to jeszcze maksymalnie naciągnięty do granic możliwości jeśli chodzi o zaciąganie z 1 części. Denerwowało mnie branie motywów muzycznych z pierwszej części bo było to ewidentne granie na emocjach, denerwowało mnie to, że film tak bardzo "zapożycza" z 1 bo jest to ordynarne jechanie na sentymencie.
Sceny walki bardzo proszę wytłumacz mi w którym miejscu gryzienie zmutowanych małp było lepsze od walk z 1 części ?
Drętwi Cesarze, nikt się nic o nich praktycznie nie dowiedział a wydaje mi się że były to jednak ważne postacie.
Mordowanie każdego kogo miał ten biedny Luciusz przy czym on jak prawdziwy heros za każdym razem stawał się silniejszy.
Luciusz do Rzymu przyjechał z zamiarem wymordowania każdego rzymianina. Wytłumacz mi przez co zaszła tak radykalna zmiana w jego postrzeganiu ojczyzny że postanowił jednak zostać cesarzem? 
Jeśli film nie nazywał by się Gladiator 2 a jakkolwiek inaczej to chętnie dał bym mu nawet 5 :D 

Takie małe post scriptum, to że Tobie się podobał to ok mam to w głębokim poważaniu ale to, że zalecasz ludziom mającym inny gust filmowy zabawę z dildo to jednak świadczy o tym, że jesteś głupim bucem