6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58930
5,0 59 krytyków
Gladiator II
powrót do forum filmu Gladiator II

Ten film to jest obraza dla inteligencji widza. Ja nie jestem wymagający, naprawdę, dobrze się bawię na filmach Marvela, Prometeuszu i mnóstwie dziwnej papki w streamingach, nie oglądam filmów z notatnikiem na kolanach i Kałużyńskim na półce regału, ale to... coś... po prostu zmasakrowało mi oczy i mózg.

Koszmarne, infantylne, ogłupiające i wtórne popłuczyny po pierwszym Gladiatorze z 2000, które kolaudację przeszły chyba w ośrodku dla upośledzonych umysłowo i następnie w squacie zamieszkałym przez zwolenników wokeizmu (pierwsza scena ze sznurowaniem zbroi, OMFG!), czego symbolem jest (kto widział ten wie...) napis WHAT WE DO IN LIFE ECHOES IN ETERNITY w grobowcu Maximusa. Nie da się opisać idiotyzmów zawartych w tym filmie, bo człowiek musiałby spędzić dwie doby na notatkach w brudnopisie. Trzeci raz w życiu praktycznie wyłączyłem film w trakcie oglądania. 1# "G.I. Jane", potem 2# "Lucy", teraz to "gie", które dokończyłem, bo kochany Denzel z Waszyngtonu grał cynicznego skurczybyka. A jedyny moment trzymający poziom to Acacius i Lucjusz/Hanno na arenie.

Bogu dziękuję, że dając życie rodzicom twórców protokołu torrent uratował moje 20 zł za bilet, bo chyba bym tego nie zdzierżył.

Takie filmy utwierdzają mnie w przekonaniu, że powinna istnieć opcja zwrotu pieniędzy wydanych na oszukańcze "dzieła sztuki" filmowej. Bo takie "kino" to jest oszustwo.