Film zajebisty!!! Coś Dla każdego fana metalu :) Przydałby się jeszcze jakiś film o polskim metalu, może Sam Dunn wpadnie tu i nakręci kolejne dzieło :) AVE \m/
z tego co wiem, autorzy filmu szukali informacji o polskiej scenie, Graveland ich np interesował
A co Sam Dunn miał by nakręcić w polsce ??? Film o Negralu i cukierkowej Dodzie ??? hehehehehehehehehe
Właśnie nie, miał być o Metalu nawiązujący do kultury słowiańskiej, były rozmowy zdjęcia itd. Ale zapewne w czasie montażu został ten pomysł odpuszczony. Niestety.
Zamiast Decapitated...przede wszystkim Christ Agony, Graveland i Behemoth! Prawdziwi polscy pionierzy ekstremy.
Behemotha nie lubię wymieniać w takim gronie, bo czuję osobisty uraz do Nergala, który przeszedł metamorfozę z mrocznego metala w pudelkową celebrytkę. Ale czasami miło posłuchać. Co nie zmienia faktu że w kwestii pionierstwa przy takim Kacie to młodzieniaszki są...;)
Christ Agony i Gravelandem się jakoś nigdy nie interesowałem specjalnie, toteż zapomniałem wymienić. Mój błąd.
Graveland też nie słucham ale taki Sventevith to już klasyka, co oczywiście nie zmienia faktu że dziś Adam D. to błazen.