Gniazdo ryjówek

Musarañas
2014
6,5 3,9 tys. ocen
6,5 10 1 3913
8,2 4 krytyków
Gniazdo ryjówek
powrót do forum filmu Gniazdo ryjówek

Ryjówki

użytkownik usunięty

Pierwsza połowa filmu mocno przynudza, nie dzieje się tu w zasadzie nic, kobieta zajmuje się facetem, który spadł ze schodów i tyle.
W drugiej połowie tempo jest ciut lepsze, niestety obfituje w absurdalne zachowanie bohaterów i na dodatek to beznadziejne zakończenie.
Na plus na pewno niezły poziom aktorski (w szczególności Macareny Gómez), należy też dodać, że na imdb film jest sklasyfikowany jako dramat/horror/thriller, przy czym "horror" należy usunąć lub zamienić na "psychologiczny".

ocenił(a) film na 8

co Ty mówisz, dlaczego beznadziejne zakończenie, być może film jest troszke przewidywalny, jesli się go z uwagą ogląda, mnie dreszcze przeszły kiedy 'siostra' zobaczyła zdjęcie.. tego sie naprawdę nie spodziewałem, być może jestem mniej inteligentny od innych, nie wiem. Film nietuzinkowy,wzruszjący, posiada klimat trzyma w napieciu i ten czarny charakter, coś niesmowitego..

ocenił(a) film na 6
adamxx68

Zakończenie i dla mnie było dość mocno nielogiczne. Montse, choć jej działania wskazywały jednoznacznie na brak równowagi psychicznej, można w jakiś sposób usprawiedliwić; natomiast postępowanie jej siostry - w ostatnich minutach - nie koreluje z tą postacią.
Brak jakiegoś większego zaskoczenia, za to Macarena Gomez mistrzowska. Przez cały film przewijały się analogie do ryjówek (wat?), niemniej mi ta aktorka przywodziła na myśl pająka... Zarówno jeśli chodzi o fabułę, jak i odgrywaną rolę. :)