Godzilla

Gojira
1954
7,0 5,9 tys. ocen
7,0 10 1 5933
7,1 16 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Ale dziś jest lepszy niz większość nowych komedii. Oglądaliśmy ze znajomymi i wszyscy leżeliśmy ze śmiechu. Co za kicz, co za styl. Jajca jak berety.

ocenił(a) film na 10
barry45OO

Marna prowokacja, będziesz tego żałował. I chciałeś powiedzieć, że Gojira to jeden z najlepszych filmów jakie powstały. Ale gimbusy i inne trolle tego nie ogarną.

Goro_Gondo

Czytaj ze zrozumieniem. Wiem co chciałem powiedzieć.

użytkownik usunięty
barry45OO

Chciałeś powiedzieć, że razem z twoimi znajomymi jesteś idiotą nierozumiejącym o czym TAK NAPRAWDĘ jest "Godzilla".

Chłopie, ale on ma całkowitą rację. U mnie w podstawówce też się wszyscy naśmiewaliśmy z Godżilli. Przecież to jest film o wielkiej jaszczurce niszczącej wszystko na swojej drodze. Film prosty jak konstrukcja cepa i zupełnie bezsensowny. Jednym słowem kwintesencja kiczu i żenady.

użytkownik usunięty
Andrzejek324

Przestań już, smalczyk...

A ty widzę kolejny ułomny tłuk, który ma mnie za kimś kim nie jestem. Ogarnij się chłopie .

ocenił(a) film na 10
Andrzejek324

Jeśli ktoś jest zbyt prostu by zrozumieć przekaz - to owszem ;). I nie "Godżilli" tylko "Godzilli".

Goro_Gondo

W takim razie wytłumacz mi jaki może być przekaz w filmie o potworze niszczącym wszystko na swojej drodze?

użytkownik usunięty
Goro_Gondo

Nie daj się wciągnąć w dyskusję. To Smalczyk, troll, który szuka uwagi wypisując głupoty. Pod włos cię bierze - udaje że zadaje pytanie ale tak naprawdę nie obchodzi go odpowiedź, tylko sam fakt, że mu poświęcasz czas. Gdy odpowiesz to uda głupiego i będzie pytał nadal, ignorując argumenty.

Przykro mi , ale się mylisz. Ja i Smalec to dwie różne osoby. Nie wiem jakim trzeba być niedorozwojem żeby twierdzić inaczej. Po za tym wcale nie trolluję. Gdzie ty widzisz w moich wypowiedziach trollowanie?. Ogarnij się chłopie bo bzdury wypisujesz. A po drugie to jak najbardziej interesuje mnie odpowiedź na pytanie jaki może być przekaz w filmie o potworze, który niszczy wszystko na swojej drodze. Chciałbym żeby mi to ktoś kkonkretnie wytłumaczył a nie w ten sposób, że nie zrozumiałem filmu bo to nie jest żadna odpowiedź i żadne argumenty.

ocenił(a) film na 10
Andrzejek324

Otóż, Godzilla to film o skutkach bomby atomowej zrzuconej na ich ziemię. Potwór jest jedynie uosobieniem bomby, a w filmie pada wiele tekstów w stylu "to wszystko przez wojne" itd. Sam Honda (reżyser) podobno po wojnie podczas usuwania gruzów wpadł pomysł na realizację takiego filmu. Widok, który mu utkwił został przeniesiony na film - pokazane gruzy i szpital pełen ofiar, to odwzorowanie scen, któych zobaczył. Sam film jest w rodzaju przestrogi/alegorii. Takie było założenie, Godzilla i postać potwora to jedynie metafora jaką się posłużyli. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem ci z grubsza. Nie mam ochoty kolejnych zadym, więc nie będę później się powtarzał.

Goro_Gondo

Zawsze uważałem, że Azjaci to głupi naród. Żeby wybuch bomby atomowej porównać do potwora to chyba tylko oni mogli wymyśleć. Być może niektóre osoby widzą w tym jakieś przesłanie, niestety ja go nie widzę i dla mnie na zawsze Godzilla pozostanie śmiesznym filmem i obrazem kwintesencją kiczu i żenady. Nic nie mam do osób, którym się podobają takie filmy, ale poważnie ci mówię, że poza Filmwebem nie znam osoby, która by się nie śmiała z Godzilli. nie jest to żadna obraza z mojej strony, bo każdy ma inny gust, ale ty także nie powinieneś obrażać innych, że śmieją się z tego potwora, bo jak pisałem wcześniej takich osób jak ty, który widzą jakikolwiek przekaz w tym filmie nie jest zbyt dużo. Podejrzewam, że mało osób skojarzyło, że Godzilla może być filmem o skutkach wybuchu bomby atomowej. Podejrzewam, że wiedzą to tylko ci, którzy wgłębili się w temat czyli prawdziwi fani, którym spodobał się ten film. Dzięki za wytłumaczenie i normalną odpowiedź. Pozdrawiam i bez spiny. Pokój.

ocenił(a) film na 10
Andrzejek324

Wzajemnie, wypowiedziałeś się, film nie podobał ci się - uargumentowałeś to jako tako i OK. Mam nadzieję, że kiedyś się jeszcze do Godzilli przekonasz, mimo wszystko.

ocenił(a) film na 10
Goro_Gondo

Zwykle nie obrażałem nikogo, no, ale jak ktoś mówi "gówno, śmieszne - 1/10" i na moje pytanie dlaczego odpowiada, "bo to jest głupie" no to sorry. Nieraz po sektach pytań i tłumaczeń ktoś dalej "gówno, my z kumplami lejemy się z tego. Jeśli tak byłoby gadane o jakimś twoim ulubionym filmie nie wqurwiłbyś się?

użytkownik usunięty
Goro_Gondo

Ostrzegałem. ;)

ocenił(a) film na 10

Pamiętam, ale z tym chyba udało się.

barry45OO

No to bardzo malutko filmów obejrzałeś.

BIOLLANTE

Wlaśnie przeczysz sam sobie, bo wlaśnie ja widziałem dużo filmów i wiem jaki ten film jest slaby, a ty widziałęś mało filmów, pewnie z 10 to ten może ci sie wydawać dobry. Ale nie przejmuj sie, jak bedziesz oglądal więcej filmów to zaczniesz sie pewnie bardziej znać na kinie i wtedy sam zrozumiesz ze sie bardzo myliłeś i że ten film jest na prawde bardzo słaby. Tylko więcej filmów musisz oglądać, zeby to wogóle zrozumieć, bo jak na razie to widzę że wogóle sie nie znasz na dobrych filmach.

barry45OO

Obejrzałem 170 filmów, a jak oceniam?To czytaj:
Gladiator-10/10
Jurassic Park-9,5/10
Avengers-8/10
How to train your Dragon-9/10
Atrakcyjny pozna panię-5/10
ironman2-3/10
Donkey Xote-5/10
GMK-4/10
A jakie film ma zalety?Wejdź sobie na moje forum i w najwyżej ocenianych znajdź Godzille.

ocenił(a) film na 10
BIOLLANTE

Daj sobie spokój, szkoda słów na takich ignorantów. Nie rozumieją nic. Ktoś się śmieje, to ja też się będę śmiał - to ich zasada. Oglądają wszyscy jakąś chałę popularną w gimnazjum i prawdziwym szlagierom zaniżają ocenę, bo są tak durni, że nie mają swojego rozumu, żeby ocenić. Nie chcą dostrzec w filmie zawartych morałów i jego wydźwięku, tylko wyśmieją, ocenią na 1/10 i idą jakieś American Pie, Piraci z Karaibów czy jakąś inną kichę oglądać i dają 10/10. Bo to takie modne i w ogóle. Ludzie są zidiociali i tyle ;).

Goro_Gondo

Dzięki za radę, wykorzystam ją na takich trolli.

ocenił(a) film na 10
BIOLLANTE

Dla nich koledzy i zdanie innych jest ważniejsze od wszystkiego. Powiesz im, że taki gówno jak Scary Movie jest super to wszyscy będą oglądać i się zachwycać, "bo to jest super". A, że jakiś debil jeden, czy drugi powie, że Godzilla jest śmieszna, to reszta przytaknie i choćby film się podobał, to i tak powiedzą, że nie. Przecież nie mogą być inni nisz wszyscy, nie? Banda lemingów, pozbawiona własnego zdania. Szkoda, że teraz ten serwis opanowały trolle, gimbusy i inne kaleki umysłowe, które zaniżają ocenę dobrych filmów i robią jakieś fale na ich fanów. A spróbuj się im sprzeciwić, to cię zeżrą..

ocenił(a) film na 10
Goro_Gondo

niż*

ocenił(a) film na 8
BIOLLANTE

A ja obejrzałem blisko 3 tysiące filmów, i stwierdzam, że gówna, które wymieniłeś, z pewnością nie zasługują na tak wysokie oceny. Tak tylko mówię.

ocenił(a) film na 10
barry45OO

Jak narazie jeszcze nie błysnąłeś ;). Nawet nikt nie podziela twojego zdania, a już se nagrabiłeś. Godzilla ma jednak fanów, prawdziwych.

Goro_Gondo

Ważne ze ty błyszczysz. Prawie jak gangnam stajl. Nawet podobny jesteś, wiec wracaj do swojego American Pie o którym tak namiętnie pisałeś, w sumie Nie dziwie sie że skoro podoba ci sie godzilla to uwielbiasz też american pie. Teraz wiem dla jakich ludzi takie filmy kręcą.

ocenił(a) film na 10
barry45OO

Mówiłem, że American Pie to kicha ;). Nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem.... Właśnie tu jest różnica - Godzilla jest dla ludzi normalnych, a takie AP to dla takich gimbusów jak ty ;).

ocenił(a) film na 10
barry45OO

Narazie nie powiedziałeś nic sensownego i sam jakieś prowokacje robisz i szukasz zadymy. Nie dajesz ani argumentów, ani sensownego wyjaśnienia. Jakbyś był normalny, to powiedziałbyś "Nie podoba mi się ten film, żeby nie zaniżać oceny nie oceniam" lub dajesz jakieś 5. A ty od razu "Dziadostwo, tyle gaf", albo "Najgłupszy film na świecie". A czepiasz się archaicznych efektów i jakiś niedopracowań jedynie, nie zwracając uwagi na nic innego. Za sam morał i chęci powinno być 9 ;). Dla takich gimbusów to bez różnicy. Lepiej obrażać fanów i prowokować, a potem użalać się, że cię wyzywają. Dziwi cię to? Od paru dni tylko jedziesz nam, ani razu nie uzasadniając swoich wypowiedzi. Bo jesteś po prostu za głupi, żeby docenić taki film i subiektywnie go ocenić. Jesteś komunistą ;). Tak samo jak rzesza tobie podobnych trolli, co wam nie podoba się, to trzeba prowokować awantury i jeszcze potem odwracać sytuacje. I teraz znów powiesz, że cię wyzywam i nie szanuję twojego zdania. Pisanie "badziewie" - to twoje zdanie? Komuś się może nie podobać - ja to rozumiem. Ale nie jak takie debile tylko wchodzą i piszą "gówno - 1/10", "badziewie, pełno gaf" - 1/10. Tylko debile i gimbusy tak piszą ;). Jeszcze możesz grzecznie uzasadnić ocenę, nie mieszając z błotem filmu i każdy to zrozumie, a nie ganisz na film od tak i dziwisz się, że nagonka jest na ciebie ;). Więcej pisał nie będę, bo szkoda słów, skoro i tak napiszesz "wyzywasz mnie, nie znasz się, ty dziadu". Brawo ;).

Goro_Gondo

Cytujac Ciebie: "Dałeś zero argumentów. No dureń... Teraz pokazałeś swoją głupotę gimbusie."

ocenił(a) film na 10
barry45OO

To było potem, nie będę ci nic tłumaczył, bo twój mikroskopijny rozum i tak nie zakapuje.

Goro_Gondo

Uuuuu, widzę , ze prawda zabolała i zostały wyłącznie teksty na takim poziomie? Ale czego można było sie po tobie spodziewać.

użytkownik usunięty
barry45OO

Ehe,znasz się na dobrych filmach i oceniasz takowego Predatora,czyli bezsensowne wypruwanie flaków na 10 i Trzeźwe Potwory czyli...
WTF?Trzeźwe Potwory 7/10,serio?Nie dziwie się,że nie rozpoznałeś przesłania tego filmu.I argumenty typu "ty widziałęś mało filmów, pewnie z 10 to ten może ci sie wydawać dobry.",pomijając fatalną ortografię,nie zadziałają,bo mam ocenionych 279 filmów i wyrobiony gust filmowy.

ocenił(a) film na 9
barry45OO

Nadal nie wiadomo co ci się w tym filmie nie podobało. Proszę o konkrety.
Jak już pisałem efekty jak na lata 50 rewelacyjne, muzyka świetna, klimat zacny, świetny scenariusz bez dziur, głębokie przesłanie. Więc co ci nie pasuje w tym filmie?
Potwór? Trudno by było żeby strach przed bombą atomową przybrał postać Jasona z Piątku 13. Potwór jest ucieleśnieniem strachu i posiada cechy tego co owy strach wywołuje (Godzilla podobnie jak Bomba Atomowa jest nie do zatrzymania, równia z ziemią całe miasta i pozostawia po sobie skażenie radioaktywne).
Wykonanie? Ten film ma 60 lat i jak na swój wiek trzyma się świetnie, nie wali sztucznością jak Transformery które już dawno wyglądają jak gameplay gry, a jedyne co je ratuje to muzyka (scenariusz i aktorstwo jest marne).
Powiedz co konkretnie się ci w tym filmie nie podobało.

Marcios

Co mi sie nie podobało? Nie ma jednej rzczy która mi się podobała. Hiistoria, scenariusz, wykonanie, efekty (nie)specjalne. Film jest zwyczajnie żenujący i tyle. I co to za pomysl przeciwstawiać gównianą godzilę gównianym transformersom. Żaden argument, bo transformersy są takim samym gównem, więc się nie popisałeś koleś.

ocenił(a) film na 9
barry45OO

A konkretniej?
CO ci się nie podobało w Historii? Z jednej strony to prosta historia o ataku potwora na miasto z drugiej manifest strachu przed kolejną wojną i zagładą jądrową, już ci to raz rozpisałem w innym temacie.
Scenariusz? Przemyślany, bez dziur. Więc co?
Wykonanie, Efekty? Jak na tamte czasy rewelacyjne.

Marcios

A ty dalej swoje. Zniszczylem cie argumentami a ty sie powtarzasz 10 raz tym pustosłowiem.

ocenił(a) film na 9
barry45OO

Jakimi argumentami? Nie podałeś żadnych sensownych.
Masz nie chce mi sę n-ty raz pisać:

http://kaijuworld.cba.pl/infopage.php?id=50

http://animalattack.pl/artykul/2/kaiju-tokusatsu-eiga-specyfika-gatunku-cz-2a/

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Goro_Gondo

Po co go komentujesz? Przecież widać że to zwykły troll, a komentując jego wypociny tylko go zachęcasz.
Na takich jest jeden sposób nie karm trolla to da sobie spokój.

ocenił(a) film na 10
juzek124

Chyba masz racje, po co się z głupim męczyć...

Goro_Gondo

Ktoś ma swoje zdanie to jest głupi tak? Coraz ambitniej poczynasz.

ocenił(a) film na 10
barry45OO

Ale ty nie masz swoje zdania! Gnoisz ten film od tak i nas atakujesz, prowkujesz zadymę i odwracasz sytuację. Spier dalaj stąd.

Goro_Gondo

Kultura wyszła, razem ze słomą z butów. Widze, że matka nawet wychować cie nie potrafiła. Niedaleko spada jabłko od jabłoni - taka stara prawda życiowa.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Goro_Gondo

Dobra, nie będę się męczył z tobą - bye.

Goro_Gondo

Co? Zatkało kakało?

użytkownik usunięty
barry45OO

Ortografia...Mam pomysł!Powtórz gimnazjum i porozmawiamy.Bo jak na razie widzę,ze na polskim nie nauczyli cię argumentować.Ani pisać.

Goro_Gondo

No cóż. Dalej reprezentujesz poziom prymitywa, nie mam zamiaru się do niego zniżać. Taką drogę obrałeś, trudno, wyzywaj mnie dalej, dalej obrażaj. A ludzie opinie wyrobią sobie sami.

Goro_Gondo

Pokaźny stek obelg. Gratuluję wychowania. Poziom bruku.

użytkownik usunięty
barry45OO

Wymienienie elementów składowych filmu nie jest żadnym argumentem...