Ostatnio dużo słychać o MUTO, a nic o wielonogim potworze (tzw. "Vishnu") z pierwszego teasera. Czyżby jego miało ostatecznie nie być w filmie?
Będzie tylko, że oni chcą jak najwięcej utrzymać w tajemnicy aż do premiery (co według mnie jest dobrym posunięciem).
Zdjęcie przedstawiające tej "stonogi" o rzekomej nazwie Vishnu wyciekło do sieci. Prawie wszędzie została usunięta, ale ja byłem sprytniejszy i zachowałem na dysku. Oto omawiany potwór w całej okazałości!
http://i.imgur.com/DU9aOas.jpg
Widać dość charakterystyczny ogon, który moim zdaniem nie za bardzo pasuje do ciała. Ale pożyjemy zobaczymy, jest to tylko przyciemniona sylwetka potwora, który mimo wszystko na pewno nas pozytywnie zaskoczy.
To niestety fejk. Tak jak te rzekome teasery zabawek MUTO i Godzilli z sylwetkami.
Ten pierwszy teaser to był "concept trailer" który prezentował ogólną wizję filmu. Powstał on jeszcze przed główną produkcją, a nawet przed ukończeniem pierwotnych wersji scenariusza, więc tego potwora może równie dobrze nie być w gotowym filmie.