PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85769
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Nudna ekranizacja i taaaka banalnie prosta..

ocenił(a) film na 5
leffy

Zakładam, że w ciągu tygodnia ocena spadnie do plus minus 6.3 :) Popieram. Film to nieporozumienie, choć o gustach się nie dyskutuje. Ode mnie 5, za ryki Godzilli.

ocenił(a) film na 8
leffy

"Nudna ekranizacja" nie przypominam sobie żeby ten film powstał na podstawie książki. Dodam też, że filmu jeszcze nie widziałem i wstrzymam się z komentarzami. Ale wiem, że filmowi bliżej do Szczęk, Aliena czy Walking Dead jeśli wiesz co mam na myśli.

ocenił(a) film na 2
Satou_Kain

a na marginesie..był komiks..

leffy

Ale komiks nie był pierwszy. Pierwszy film o Godzilli powstał w 1954 roku. Godzilla nie jest ekranizacją.

ocenił(a) film na 8
leffy

"a na marginesie..był komiks." zależy, o który komiks ci chodzi? Bo jak o Godzilla Awakening to był to komiksowy prequel do filmu a i żadną tajemnicą nie jest że z kolei komiksy powstały na bazie filmów o Godzilli.

ocenił(a) film na 9
leffy

ekranizacja?................ (faceplam)

ocenił(a) film na 9
paul_van_dyk_87

mnie dzis łeb rozboli od tych troli pokroju myszki miki itp nie rozumiem ku... skąd ta wylęgarnia trolli sie bierze przepraszma bardzo ale ku.... ja dziś nie wyrobie jak czytam argumenty uwaga" film nierealny " k...u jego mać no film o 100 metrowym gadzie który rozwala miasto rzeczywiście ma być realny no ja pi...!! ,słaba ekranizacja" ekranizacja ku... czego?!!! był jakiś komiks nie wiem książka Godzilla?!jak można być kur.. takim ignorantem!!!!!!!?

ocenił(a) film na 9
paul_van_dyk_87

tak mało kul a tyle idiotów dookoła....

ocenił(a) film na 6
paul_van_dyk_87

http://3.bp.blogspot.com/-KJWusn9wkAo/UCSxK74pjBI/AAAAAAAABpg/b5mvq6xBujw/s1600/ godzillahcw1.jpg No był komiks, ale nie wiem, czy powstał po przed, czy po pierwszej Godzilli ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
paul_van_dyk_87

Ojojoj...dziecko się zdenerwowało bo ktoś raczył dać godzilli słabą notę(na pewno to zwykły troll). A później, aby wyładować swoje frustracje pisze brzydkie wyrazy ocenzurowane kropeczkami. Jaki on buntowniczy...

ocenił(a) film na 9

dziecko? ja mam 27 lat widzisz rocznik w moim nicku? i nie troll tylko ty tu trolujesz

użytkownik usunięty
paul_van_dyk_87

Czytając twoje posty byłem przekonany, że jesteś dzieckiem, a liczna w nicku oznacza wynik w teście IQ. Ależ faux pas popełniłem...
Nie prawda, to ty trollujesz....

ocenił(a) film na 9

wow popłakałem sie wystaw ocene gościu filmowi a nie sadzisz sie do mnie :D

użytkownik usunięty
paul_van_dyk_87

Daj spokój, nie płacz już...
A filmowi dałem ocenę, tylko jest ona widoczna dla znajomych i gustopodobnych(można ustawić taką opcję w profilu). Poza tym ja nie osądzam twojej opinii i oceny wystawionej godzilli, tylko buracki sposób atakowania innych użytkowników o odmiennym guście.

ocenił(a) film na 9

bo mnie dobija pieprzenie ciągle słaby it marna gra aktorów spodziewałeś sie w filmie o Godzilli super fabuły co ty nie oglądałeś japonskich filmów o Godzilli? jak można by takim ignorantem...

użytkownik usunięty
paul_van_dyk_87

Przykro mi, że dobija cię tak wiele rzeczy, ale nie musisz być kompletnym kretynem i obrażać innych. Oglądałem stare filmy o godzilli i co z tego???
Jak można być tak ograniczonym???

użytkownik usunięty

Dołączyłeś na filmweb kilka tygodni temu, większość twojej forumowej aktywności sprowadza się do atakowania fanów Godzilli. Ale oczywiście trollem nie jesteś. Jakże byś mógł być...

użytkownik usunięty

To kiedy założyłem konto raczej nie ma znaczenia. W większości przypadków to sympatycy godzilli atakują mnie, ponieważ nie jestem fanem tej produkcji. W żadnym temacie nie atakuje nikogo pierwszy, nie piszę również obraźliwych i wulgarnych postów. Po prostu odpowiadam na wiadomości innych, na takim poziomie na jakim do mnie napisano.
Więc twoje przemyślenia się nie sprawdziły.
Pozdrawiam.

paul_van_dyk_87

Masz 27 lat to gratulujemy, ale raczej nie masz się czym chwalić. Jestem w twoim wieku i dla mnie był by wstyd gdybym publicznie dał temu syfowi dla dzieciaczków 9.

użytkownik usunięty
michal936

Masz sporo racji, ale dla większości użytkowników na tym forum będziesz zwykłym trollem. Przecież nikt normalny nie może dać temu "arcydziełu" poniżej ośmiu...

ocenił(a) film na 9

Tylko się nie popłacz bo wnioskując z twoich wypowiedzi, to jest to twoje główne hobby.

"mamusiu komuś podobała sie nowa godzilla!"

Co za pokolenie....

użytkownik usunięty
ralftriclinum

Teksty z "mamusią" wow!, elita rodem z gimnazjum nawiedziła to forum.

Nie wiem z jakiego pokolenia się wywodzisz, ale sądząc po twojej wypowiedzi jest to pokolenie przygłupów.
A jakie jest twoje hobby???Jęczenie na forum, że ktoś nie polubił godzilli???jak on mógł, przecież to taki "superaśny" film.

ocenił(a) film na 9

Imho film jest świetny ale nie będę płakał, że komuś się nie podoba.

Jeden znak zapytania w zdaniu wystarczy.

użytkownik usunięty
ralftriclinum

Mam poważne wątpliwości czy nie będziesz płakał, zachowujesz się jak beksa a beksy płaczą.

Z pewnością jeden znak zapytania w zdaniu wystarczyłby, ale wolałem odpowiednio podkreślić pewne frazy abyś je zauważył i zrozumiał!!!

ocenił(a) film na 8
michal936

Co ma wiek do wystawiania ocen ? Jeżeli faktycznie film mu się podobał i uważa go za rewelacyjny i dał 9 to niech tak będzie a innym nic to tego. A przypuśćmy masz na karku 40 lat i wyszedł film co ci się naprawdę podoba i chcesz mu dać tę 9 lub nawet 10 i zdajesz sobie sprawę, że jednak ten film jest dla "dzieciaczków" to wtedy zamiast 9 dajesz 5 bo to wstyd dawać takiemu filmowi wysoką ocenę w twoim wieku. Co do innych gdyby się wypowiadali że jesteś zwykłym trollem to jednak oni także powinni zaakceptować taką a nie inną ocenę czy opinie wystawioną danemu filmowi. I ja tu nie próbuję się kłócić bo to nie o to chodzi tylko czytając po prostu głowa boli od braku ogłady między użytkownikami. Sam będę miał za niedługo 26 lat a filmu jeszcze nie widziałem a gdy zobaczę to na pewno wystawię ocenę na jaką według mnie zasługuje.

Satou_Kain

,,Co ma wiek do wystawiania ocen,, nic zupełnie nic, np weźmy pod uwagę teletubisie lub podobne programy, filmy. Wiek nie ma żadnego znaczenia przy ocenie. Stupido

ocenił(a) film na 8
michal936

"Jestem w twoim wieku i dla mnie był by wstyd gdybym publicznie dał temu syfowi dla dzieciaczków 9" -> "Wiek nie ma żadnego znaczenia przy ocenie" a jednak sam napisałeś, że było by ci wstyd wystawianie takiej oceny. A to "Stupido" było w ogóle niepotrzebne jakbyś nie umiał zakończyć postu, na twoim ostatnim zdaniu przed "Stupido"

użytkownik usunięty
michal936

Kij ma dwa końce. Oceniasz przeciętnego, ckliwego i przepełnionego patosem "Gladiatora" na 10/10. "Piraci z Karaibów" też raczej arcydziełem nie są a mają u ciebie najwyższą notę. Ledwo liznął kino i już się ma za eksperta.

"Masz 27 lat to gratulujemy, ale raczej nie masz się czym chwalić. "

Ty chyba też byś chciała żeby cie liznąć.

ocenił(a) film na 6

To nie bunt,tylko prymitywizm i chamstwo.

ocenił(a) film na 2
paul_van_dyk_87

"ekranizacja" skandaaal, taka pomyłka...drastycznie przecież wpływa na ocenę filmu..

ocenił(a) film na 8
leffy

jak macie wonty to najlepiej bądźcie cicho i nie obniżajcie oceny bo na te 7 jednak pomimo błędów

ocenił(a) film na 8
radas1998

zasługuje

ocenił(a) film na 8
leffy

Mi się film bardzo podobał. Momentami jak bym był w tym filmie (scena na moście). Szkoda ze Bryana Cranstona tak szybko uśmiercili. Oczywiście efekty 10/10.

villa23

Więc skoro ,, byłeś prawie w tym filmie,, to mogłeś zrobić nam przysługę i nie wracać.

ocenił(a) film na 8
michal936

Niestety, ty też wróciłeś.

BluRay2012

Byłem tu cały czas, nie musiałem wracać.

ocenił(a) film na 8
michal936

Czyli nie byłeś w kinie, a film oglądałeś w domu w wersji cam.

użytkownik usunięty
BluRay2012

A ty obejrzałeś film już w 2012 roku i do tego w HD na Bluray - sądząc po nicku xDDDD

ocenił(a) film na 8

Oczywiście.

BluRay2012

Dzieciaki dajcie mi spokój. Cieszę się że wam się film podobał ale to nie znaczy, że był dobry. Raczej wskazuje na odmóżdżenie widzów. Wystarczy spojrzeć na to co i jak oceniacie ,,Hulk podwójne starcie,, i,,Lego przygoda,, -żal. Nie ma sensu z wami pisać.

ocenił(a) film na 8
michal936

Inteligentny widz oceniający piratów z Karaibów na 10. Oczywiście to, że podobało mi sie LEGO przygoda świadczy, że jestem dzieckiem. Uważasz ten film za zły, ok niech Ci będzie to twoje zdanie, ale nie powinieneś krytykować ludzi którzy uważają go za dobry. Każdy ma inne gusta, a o gustach się nie dyskutuje, tak więc zakończmy tę dyskusję.

BluRay2012

widzisz w piratach zagrała czołówka aktorów świata, film ma znacznie lepsze oceny niż godzilla na wszystkich tego typu portalach, jest uniwersalny z uwagi na odbiorców ( wiek nie ma znaczenia) przestań się już kompromitować. Sisiu, kupka i spać.

ocenił(a) film na 8
michal936

Po pierwsze - piratów przyrównałem do LEGO Przygoda.
Po drugie - LEGO Przygoda posiada lepsze oceny widzów i krytyków na różnych portalach z całego świata.
Po trzecie - to, że występuje w nim "czołówka aktorów świata" nie oznacza, że film jest dobry.

BluRay2012

No ja cię proszę Piraci z Karaibów klątwa czarnej perły 7.8 P K Skrzynia umarlaka 7.8 P K Na krańcu świata 7.8 a twoja lego przygoda 7.4 i to w roku premiery gdzie tamte filmy są już z innej dekady i nadal tak wysoko stoją. Twoja lego przygoda za 10 lat będzie w okolicach 6.5 - 6.9 Nie popisałeś się, nie błysnąłeś dane wyssane z palca, a mówiłem siusiu, kupka i spać? trza było słuchać.

ocenił(a) film na 8
michal936

Podajesz dane z filmweb, ale sprawdź Metacritic, IMDB, Rotten Tomtos. Wtedy możemy rozmawiać.

BluRay2012

Ty jesteś jakiś z lekka przy głupawy? zanim coś napiszesz sprawdź ile w tym prawdy jest. Już ci napisałem, że twój ,,faworyt,, jest tegoroczny i już jest słabszy od np. Piratów, a za parę lat nikt nie będzie o nim pamiętał. Więc skorzystaj z mojej rady znajdź ten portal gdzie ta twoja przygoda jest wychwalana pod niebo i trzymaj się go, nic tu po tobie.

użytkownik usunięty
michal936

Szkoda czasu na takie "rozmowy" z fanami godzilli i jak widzę lego przygody. Film im się podobał, a to znaczy że jest świetny i koniec. Jeżeli uważasz inaczej to jesteś trolllem, albo masz okropny gust filmowy i nie powinieneś się wypowiadać.

użytkownik usunięty

Widzę, że nie odróżniasz "wypowiadania się na temat filmu" od "wycieczek personalnych pod adresem fanów tegoż".
Atakujesz ludzi na forum i później dziwisz się, że jesteś nazywany trollem.