PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477853}
6,4 20 tys. ocen
6,4 10 1 20205
6,2 18 krytyków
Gomorra
powrót do forum filmu Gomorra

3/10

ocenił(a) film na 3

Oj slabizna , i niech nikt nie pisze ze nie zrozumialem tego fimu. Najbardziej meczyl mnie styl krecenia tego "wybitnego" dziela ,szaro buro i ponuro.
Pozdro.

ocenił(a) film na 4
awaq

Mi też się średnio podobał, nie dość, że rozkładałam go na 2 razy to jeszcze nie obejrzałam do końca. Jednak dam mu trochę więcej niż 3. nie zdecydowałam się jeszcze, ale na pewno to nie będzie więcej niż 6.

Trochę się ciągnął. "Ciekawy przypadek..." też był długi ( chyba nawet dłuższy) ale połknęłam go w całości, nawet się nie zorientowałam, kiedy sie skończył. Tutaj, niestety, nie było czegoś takiego.

Moim zdaniem, gdyby się skupili na jednym wątku ( np na wątku Toto, chłopca, który roznosił zakupy) film byłby lepszy.

użytkownik usunięty
awaq

Słabizna to jest w twojej pustej głowie. Oczywiście, że nie zrozumiałeś filmu, bo jesteś na to zbyt wielkim downem. Poza tym twoje argumenty są z d... wzięte. To tak jakby pisać o "Ojcu chrzestnym" że jest słaby bo klimat nie jest cukierkowy. Następnym razem zachowaj swoje wypociny dla siebie zamiast się ośmieszać.

ty porównujesz tego gniota do "Ojca Chrzestnego" ?
jeśli tak to nie powiem kto tu jest "downem".

użytkownik usunięty
ministerfinansow

nie porównuję filmów tylko wysuwane argumenty... widzę, że dla ciebie czytanie ze zrozumieniem to zbyt wysoko ustawiona poprzeczka... żal d... ściska, że tyle śmiecia się do netu dorwało :P

kogo nazywasz śmieciem ?
podać ciebie do prokuratury ?

użytkownik usunięty
ministerfinansow

podania byś nie umiał sklecić a co dopiero dowiedzieć się pod jaki adres to wysłać... :))) mówiłem, że jesteś downem i okazało się to prawdą, wracaj do mamusi, może da cukierka :P

awaq

gniot........................................................................... ................................................................................ ..............................................................

awaq

Dla mnie film poniżej oczekiwań.

Zdjęcia ładne,ale styl kręcenia rzeczywiście marny.
Przykre,że podano tę historię w tak ubogi sposób, wywołując jedynie senność...
Oglądałam ten film z 3ka przyjaciół i każde z nas nie jeden raz wykrzyczało "dość!", "nie wytrzymam tego dłużej"... przez pół filmu pocieszaliśmy się tym,że być może po scenie pipshow'owej zacznie się prawdziwa akcja,niestety...

Zabrakło klimatu.

Nie ma co pisać,chyba że slogan (anty)reklamowy:
jeśli jesteś nudziarzem lub cierpisz na bezsenność...być może ten film jest dla Ciebie:P

"Haplo" WIĘCEJ SZACUNKU I KULTURY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Każdy ma swoje zdanie i ma prawo się wypowiedzieć.

A "Ojciec Chrzestny" to zupełnie inne kino.

ocenił(a) film na 3
ducky69

Niestety musze sie zgodzic. Zrobilem sobie wielkie nadzieje, naczytalem i nasluchalem sie o nim, ale niestety nie wytrwalem nawet do konca. Strasznie meczacy byl ten film, brak jednolitej fabuly niestety dal o sobie znac. Moze i byl to fabularyzowany dokument, ale jak dla mnie i telepartnera ciezkostrawny.

ocenił(a) film na 4
ugryz

wyłączylem go po godzinie nadal nie wiedząc do końca kto z kim i dlaczego O.o

czamczak

" wyłączylem go po godzinie nadal nie wiedząc do końca kto z kim i dlaczego O.o "

Przeczytaj książkę, a będziesz wszystko wiedział. Niestety taki to film, gdzie bez przeczytania wcześniej książki, nic nie wiadomo..

awaq

Boże ludzie, każdy może mieć inne zdanie, nie trzeba sie od razy nawzajem wyzywać i obrażać. Dla jednego film będzie kiepski, dla innego bedzie super, to naturalna rzecz, każdy ma prawo do własnego zdania... Zastanówcie się wiec co robicie..