5,9 1,0 tys. ocen
5,9 10 1 1011
Gosa: Piui junggan gosa
powrót do forum filmu Gosa: Piui junggan gosa

Mocno średni

ocenił(a) film na 4

W texcie mogą znajdować sie większe lub mniejsze spojlery czytaj na własna odpwiedzialność.
Bardzo lubie kino azjatyckie ale ten film mi nie podszedl.
Na początku może sie wydawać ze to standardowe ghost story ,ale potem film zamienia sie w slasher . W sumie jest tam duch , ale elementów nadprzyrodzonych jest mało. Duch i zemsta za dużo razy już to widziałem. Death Bell przypomina troche piłe ' zrób to i tamto bo ta panienka zginie etc.'
Gdyby był to standardowy horror bez elementów nadprzyrodzonych było by ok , a tak pomieszali troche i wyszło słabo 4/10

ocenił(a) film na 6
DarkSquall

Dałem mu nieco więcej (6/10), ale generalnie się zgadzam. Jako ghost story sprawdza się słabo, jako slasher całkiem nieźle. Niestety nie jest to film, do którego się chętnie wraca. Zdjęcia bywają niezłe, choć są jedynie poprawne jak na kino azjatyckie. Muzyka za to powala na łopatki - głównie dzięki temu podwyższyłem ocenę.

ocenił(a) film na 4
Litohoro_2

Ja również uważam że film jest średni... przedmówca zachwyca się muzyką- osobiście uważam, że w wielu momentach muzyka bardzo psuje klimat, w ogóle nie pasuje do tego co dzieje się na ekranie. Sam motyw zagadek jest fajny, ale jest to wszystko przedstawione zbyt chaotycznie, zagadki są niezrozumiałe- w ogóle mało co trzyma się w tym filmie kupy. Gra wielu aktorów pozostawia sporo do życzenia.

Przeciętny film, a szkoda, bo zapowiadało się naprawdę dobre, azjatyckie kino.

DarkSquall

SPOILER

Może mi ktoś wyjaśnić co to za dziewczyna była z którą nauczyciel walczył w kryjówce na strychu (taka trochę zdeformowana)? Czy to może był duch zamordowanej uczennicy? Ucieleśnienie tego ducha?

Na końcu filmu (w trakcie napisów) jest nawet scena w której ojciec zamordowanej dziewczynki coś je z tą osobą.

ocenił(a) film na 5
6azrael6

Ta "zdeformowana" osoba to matka tej zamordowanej dziewczyny, a ochroniarz to oczywiscie jej ojciec. Widac to w momencie, kiedy jedna z uczennic znajduje w notatkach zdjecie zamordowanej dziewczyny w towarzystwie rodzicow.

Zaneta78

Można wiedzieć gdzie to oglądaliście? Nie mogę znaleźć nigdzie w necie, a mam straszną ochotę obejrzeć.

ocenił(a) film na 3
miraculous_life

sciagnij sobie z torrentow ,,isonuter-a,, ja z stamtąd pobrałem

DarkSquall

sorry, ale musze cie zmartwić nie było tu żadnych duchów...