PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=115798}

Gozu: gangsterski teatr grozy

Gokudô kyôfu dai-gekijô: Gozu
2003
7,1 967  ocen
7,1 10 1 967
Gozu: gangsterski teatr grozy
powrót do forum filmu Gozu: gangsterski teatr grozy

Wysiadam... myślałem że po Ichi nic już mnie nie zdziwi. Reżyser musi chodzić codzień nachlany i naćpany żeby wpadać na takie pomysły. On chyba zżera codzień kontener kwasów i zapija cysterną denaturatu. Niemoge, nieogarniam, przy końcówce mało nie zacząłem toczyć piany z ust i walić banią w ścianę.

ocenił(a) film na 9
atique

Polecam więc jeszcze takie tytuły jak "Visitor Q", "Imprint" czy "MPD Psycho". Ale obawiam się, że po nich będziesz miał pęłkniętą czaszkę;)

Kolega bijitaa q przytoczył taki oto fragmencik wywiadu z Miistrzem w pewnym temacie mu poświęconym:
Amerykański dziennikarz:"W pana filmach jest dużo dziwacznych scen, czy chodzi pan do psychoanalityka?"
M:"Nie chodzę do psychoanalityka. Chodzę do dentysty"

ocenił(a) film na 8
Marcineusz_Zet

Takashi to mistrz w swoim gatunku. Bawi sie widzem jak nikt inny.

A ostatnie zdanie z filmu + muzyka koncowa.. @___@'. Nic tylko w kolko ogladac ;).

Polecam 2LDK [Film moze nie jest zakrecony, zaczyna sie dosc typowo.. zreszta kto lubi kino Azjatyckie niech obejrzy]

ocenił(a) film na 9
moh

w takimrazie ja polecAM TOKIJSKą PIęśC

zostawisz mnie?
no co ty wygadjesz. przecież muszę iśc kupic rzodkiew.

ocenił(a) film na 9
galopujacy_jelen

Tsukamoto mistrz także.

Marcineusz_Zet

A coś w klimacie podobnym do tego, co był w "Imprint" znasz może? Nie chodzi mi o brutalność, tortury czy jakieś wynaturzenia, tylko o ładne orientalne scenerie, jakaś wyspa, ciekawi bohaterowie etc.

ocenił(a) film na 7
atique

Ktoś inny jednak napisał scenariusz. W trakcie oglądania myślałem że Miike jest też autorem scenariusza, bo "Gozu" utrzymany jest w jego stylu.