PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=163903}

Gra Endera

Ender's Game
2013
6,4 80 tys. ocen
6,4 10 1 80174
5,6 29 krytyków
Gra Endera
powrót do forum filmu Gra Endera

Obejrzałem trailer i wychodzi na to, że młody pecyk ocali świat...czy cuś. Kino familijne powinni dać od razu na tvp2 w niedzielę.
A moja córa ma 5 lat i też ocali świat. No kur...da.

Van_21

Ogarnij się, tyle ci powiem. Oceniać film ZANIM go zobaczysz to będziesz mógł jak zostaniesz jasnowidzem.

ocenił(a) film na 6
pulpet510

Jak byś oczydła otworzył to byś zobaczył, że oceniłem go jak już to bardzo werbalnie.
Jak ja wystawiłem z góry ocenę to ty jesteś skoczek-amator bez spadochronu.

Van_21

Werbalnie? To znaczy jak? Bo nie jestem pewna czy znasz znaczenie słowa "werbalnie" . Służę pomocą, tutaj możesz sobie poczytać na temat przekazów werbalnych http://pl.wikipedia.org/wiki/Komunikacja_werbalna
Wątpię czy pulpet510 miał w dosłownym sensie na myśli "ocenę" raczej chodziło mu o twoją opinię
Co do twojej postawy względem filmu wypowiedziałam się już w innym temacie, wiec się nie będę powtarzać, zwłaszcza że takie podejście niesamowicie mnie drażni.

Van_21

Jeżeli jedyne z czym kojarzysz słowo "oceniać", jest wystawianie wirtualnych gwiazdek na tej stronie to ci współczuję.

Van_21

Polecam książkę przeczytać.

ocenił(a) film na 7
Van_21

Jeśli obejrzałeś trailer z polskim dubbingiem to nie dziwie sie, ze masz takie zdanie :P wydaje mi sie jednak że film ma dużo glębszy sens niz myslisz.. A to że dzieci grające czesto w gry mają rozwiniętą zręcznosć i logike to akurat żadna tajemnica

ocenił(a) film na 8
zanetti0066

Film MA dużo głębszy sens. Powiem więcej, jest to jedno z bardziej ambitnych SF ostatnich lat (zaznaczam, że książki nie czytałem, ale zdaję sobie sprawę, że jest o wiele lepsza. Film podobał mi się mimo to.)

ocenił(a) film na 7
aleq1138

To, że jest to jeden z bardziej ambitnych SF ostatnich jest jest bardzo odważnym stwierdzeniem. Porównując Grę Endera z Elizjium, Niepamięcią czy chociażby Grawitacją, Gra odpada w przedbiegach..I nie tylko mam na mysli fabule ale i efekty. Of course, that's MY opinion :)

ocenił(a) film na 6
aleq1138

Jeśli tak to chcę obejrzeć.

ocenił(a) film na 5
aleq1138

Bardziej ambitne SF ?
Oczywiście, ale jeśli chodzi o efekty specjalne.
Bo mnie w tym filmie niewiele zachwyciło. Pomimo kasy wpakowanej w ten film, można było go zrobić o wiele lepiej.

ocenił(a) film na 6
zanetti0066

jest w ogóle taki twór ??

Van_21

Jakbyś obejrzał film to byś nie proponował żadnego dziecka (swojego czy innego) do roli zbawcy w tej produkcji. A już na pewno nie po przeczytaniu książki ;p