Obejrzałem trailer i wychodzi na to, że młody pecyk ocali świat...czy cuś. Kino familijne powinni dać od razu na tvp2 w niedzielę.
A moja córa ma 5 lat i też ocali świat. No kur...da.
Ogarnij się, tyle ci powiem. Oceniać film ZANIM go zobaczysz to będziesz mógł jak zostaniesz jasnowidzem.
Jak byś oczydła otworzył to byś zobaczył, że oceniłem go jak już to bardzo werbalnie.
Jak ja wystawiłem z góry ocenę to ty jesteś skoczek-amator bez spadochronu.
Werbalnie? To znaczy jak? Bo nie jestem pewna czy znasz znaczenie słowa "werbalnie" . Służę pomocą, tutaj możesz sobie poczytać na temat przekazów werbalnych http://pl.wikipedia.org/wiki/Komunikacja_werbalna
Wątpię czy pulpet510 miał w dosłownym sensie na myśli "ocenę" raczej chodziło mu o twoją opinię
Co do twojej postawy względem filmu wypowiedziałam się już w innym temacie, wiec się nie będę powtarzać, zwłaszcza że takie podejście niesamowicie mnie drażni.
Jeżeli jedyne z czym kojarzysz słowo "oceniać", jest wystawianie wirtualnych gwiazdek na tej stronie to ci współczuję.
Jeśli obejrzałeś trailer z polskim dubbingiem to nie dziwie sie, ze masz takie zdanie :P wydaje mi sie jednak że film ma dużo glębszy sens niz myslisz.. A to że dzieci grające czesto w gry mają rozwiniętą zręcznosć i logike to akurat żadna tajemnica
Film MA dużo głębszy sens. Powiem więcej, jest to jedno z bardziej ambitnych SF ostatnich lat (zaznaczam, że książki nie czytałem, ale zdaję sobie sprawę, że jest o wiele lepsza. Film podobał mi się mimo to.)
To, że jest to jeden z bardziej ambitnych SF ostatnich jest jest bardzo odważnym stwierdzeniem. Porównując Grę Endera z Elizjium, Niepamięcią czy chociażby Grawitacją, Gra odpada w przedbiegach..I nie tylko mam na mysli fabule ale i efekty. Of course, that's MY opinion :)
Bardziej ambitne SF ?
Oczywiście, ale jeśli chodzi o efekty specjalne.
Bo mnie w tym filmie niewiele zachwyciło. Pomimo kasy wpakowanej w ten film, można było go zrobić o wiele lepiej.