To jak w końcu kurde- będzie Ender grał w Grę czy nie ? ;) ja chcę baaardzo zobaczyć to Arcydzieło w postaci 3d albo jakiejkolwiek innej na ekranie- nawet monitorze ;P
Czytałem kilka książek Orsona i Gra Endera była pierwszą i na pewno zrobiła na mnie przeolbrzymie wrażenie więc zapewne ekranizacja nie będzie już szokiem aż takim choć jakimś na pewno będzie. Nieważne nawet czy pozytywnym czy negatywnym, ale nie obejrzeć czegoś takiego to zbrodnia moi drodzy!!!
Jeśli chodzi o wątpliwości to- jest jedna ekranizacja która dla mnie stała się mistrzostwem - brytyjski miniserial - Dune - o wiele bardziej trafili twórcy w sedno od Lynch'a - a nie zgodzą się ze mną chyba tylko ci którzy baliby się powiedzieć że Lynch jest mistrzem, ALE wyjątek potwierdza regułę ;)
Jeśli wezmą się za to porządnie to przecież każdy bachor powinien zobaczyć jak będzie wyglądało życie jego dzieci - a ja z chęcią pooglądam mojego imiennika jak z trudem unika śmierci w łazience, prowadzi swoją armię do zwycięstwa lub podchwytuje pomysł Groszka "Brama jest na Dole!" :D
Aż, łza się w oku kręci, ehh :)