Gra Endera

Ender's Game
2013
6,4 80 tys. ocen
6,4 10 1 80384
5,7 21 krytyków
Gra Endera
powrót do forum filmu Gra Endera

...będzie, tak przypuszczam. Książka po prostu rewelacja. Mam nadzieję że nie popsują tego jak
Solarisa Lema. Czekam niecierpliwie na premierę i biegnę do kina.

rmz

raczej watpie w to zeby byl rewelacyiny takie czasy przerobia to na swoj sposob to jedna z najlepszych powiesci sf jakie czytalem do tej pory nie zapomne jakie wrazenie zrobilo na mnie zakonczenie

lewandowski09

to prawda, zakończenie należało chyba do najbardziej zaskakujących jakie miałem okazję przeczytać:)
moze być nienajlepiej z filmem, ale ciekaw jestem jak zbliży się do tego co miałem w wyobraźni.

ocenił(a) film na 8
rmz

Solaris wcale nie był taki zły, moim zdaniem. OK, może nie był tak dobry jak powieść, ale w końcu to "hameryka", musieli to zrobić choć trochę na hollywoodzką modłę, taka koniunktura. A te "dłużyzny" na które sporo ludzi narzeka potęgują klimat według mnie.

ocenił(a) film na 7
rmz

Czemu uważasz że Solaris został popsuty? Moim zdaniem oddali Lema dużo lepiej niż Tarkowski w 72gim... Że mało efektów, brak strzelanin i pościgów?
A Gra Endera, mam nadzieję odda klimat książki, Ford i Kingsley też napawają optymizmem... No cóż, pożyjemy zobaczymy...