PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476580}
8,2 444 tys. ocen
8,2 10 1 443670
7,6 80 krytyków

Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Siedzi typek na werandzie , co wszystkich nie lubił cale zycie, nagle pomaga chinczykom , i jest super,ma fajne auto w garazu, wypil piwko ,zapalil papieroska,zrobil kilka min ,powiedzial kilka tekstow....ot caly swietny ,super , mega film ...jak dla mnie kiszka.

weronikax25

Czasem tak to jest. "Mądrej głowie dość dwie słowie, a głupiemu to i referatu mało" Stanisław Anioł cytując Sofronowa ;)

weronikax25

Czyli wg ciebie od tego filmu lepsza jest " Hannah Montana " ?

Dymiano

No pewnie!

weronikax25

A dzieci się biorą z kapusty ?

Dymiano

skad wiesz?

weronikax25

>>Czyli wg ciebie od tego filmu lepsza jest " Hannah Montana " ? No pewnie!<< Mother of god...
I don't want to live on this planet anymore....

weronikax25

To dopiero rozrywka na poziomie.
Jesteś niesamowita! *lol*

Sylwiaczek666

Nie karmcie trolla.

weronikax25

niech ktoś skróci jej cierpienie

weronikax25

Blondynki już tak mają od urodzenia.

bulletskater...nie wszystkie blondynki:), Jeden z lepszych Clinta filmów, gra aktorska i reżyserka na bardzo wysokim poziomie:)

Dexa

No to wobec tego musisz być wyjątkiem. Zdarzają się i takie :D

weronikax25

Zgadzam się z autorką w 100% - krótki acz celny komentarz do tego jednego z najbardziej przereklamowanych filmów ever. Niestety, ta litania oburzenia i zwykłego gówniarstwa poniżej tylko pokazuje, że ciężko tu mieć własne zdanie. Pozdrawiam.

Dwight_

Można mieć własne zdanie, ale Autorka tegoz tematu nie podała żadnych konkretnych argumenwów - rzuciła zlepkiem "zarzutów" tak jakby naprawdę chodziło w filmie o typka, który siedz na werandzie pomaga Chińczykom i rzuca kilka fajnych tekstów; film porusza kilka problemów społecznych naszych czasów , a to że niektóre rzeczy trochę upraszcza, to przecież nieodłączny element kina; wszelkie niedociągnięcia spokojnie mogą zostać temu filmowi wybaczone, ponieważ jest ich niewiele, a sam obraz skłania do bardzo wielu refleksji i ma świetną puointę.

Sposób nawiązania do starych filmu Clinta pokazuje, że facet ma do siebie dystans . Myślę, że nie da się tego nie zauważyć (chyba, że ktoś się doszukuje negatywnych cech).

PS: mam nadzieję, że moje "gówniarskie" argumenty nikogo nie oburzają

Sylwiaczek666

Zgadzam się. Nie rozumie za to jak można obrzucać film gównej skoro nie ma się do tego żadnych adekwatynych argumentów. Ja jestem w stanie za samą piosenkę końcową dać temu filmowi rangę Arcydzieła. Są pewne błędy, nie ma filmów idealnych, są tylko takie który nawiązują do geniuszu. W tym filmie nie ma nic ciekawego? To oglądajcie sobie Nie ma to jak hotel czy Hannahe Montane, bo przynajmiej te twory zrozumiecie.

Typowe podejście - nie podoba się, to idź oglądać ... (wstaw tytuł dowolnego filmu dal debili). Dziecinada. Nie zauważyłem, by ktoś tu film gównem obrzucał, dziewczyna napisała, że według niej słaby. O co tyle krzyku? Że nie ma argumentów? Ma lepsze niż np. twój tekst o piosence, która czyni z filmu arcydzieło...

Sylwiaczek666

mnie nie oburzają:) wręcz przeciwnie, mogę się pod tym podpisać:) A film genialny.

weronikax25

żalowa jesteś

weronikax25

lubisz w kiszke?

mateuszziomal

a lubisz walic koty?

mateuszziomal

chyba pomyliłeś filmweb z "Gejzerem" :)

weronikax25

Widać że nie dokładnie oglądałaś film, zacznijmy od podstawy że to byli vietnamczycy. Jak czegoś takiego nie zauważyłaś znaczy że nawet nie obejrzałaś go dokładnie albo nawet nie obejrzałaś go całego.

weronikax25

Wszystko da się tak spłycić. Nawet "Makbeta". Pozdrawiam.

weronikax25

o matko.....skad ty sie wzielas....

daga873

z kosmosu

weronikax25

Jak wolisz pełno efektów specjalnych, szybką i płytką akcję zerową fabułę to proszę oglądaj sobie takie filmy, ale nie krytykuj bardzo dobrego kina!

weronikax25

My moglibyśmy się umówić, bo też uważam to za przereklamowane społecznie średniawe cóś

piku_79

"przereklamowane społecznie średniawe cóś " - i podały z Twoje strony, oraz ze strony Założycielki tematu tony niepodawzalnych arbumentów nataką ocenę.
Ten przykład pokazuje jak łatwo, siląc się na to, żeby udowodnić jajakim to się "inni i lepsi niż reszta", oryginalni i "och, jakże wymagający od sztuki", gdzieś po drodze robią mega wpadkę i jako płytki oceniają film, który w prosty, przejrzysty dla każdego i bardzo łopatologiczny sposób pokazuje Widzowi, co tak naprwdę jest w życiu ważne, co więcej - robi to w dobrym stylu, bez przerostu formy nad treścią i bez zbędnego patosu.

weronikax25

weronika idz dziecko ogladaj bajki bo widac nie wiesz co to prawdziwy film

kinoman4

lol odezwal sie ten co daje 10/10 m jak milosci , ojcowi Mateuszowi i awengers. buahahhaha

weronikax25

m jak miłości? weź naucz się polskiego i jak się słowa odmienia,co do ocen to zobacz ile milionów osób to ogląda,ale Ty pewnie wolisz chińskie bajki dla 5-latków.

kinoman4

omg 10/10 ,dobry jestes kolo .

weronikax25

Głupi i głupszy sama oceniłaś na 10... powinszować naprawde.

weronikax25

Lol odezwała się wścieklizna kroku która oceniła Kaczora Howarda na 7 i Strażnika Czasu na 7 .

http://www.youtube.com/watch?v=D_K2Zj9UcCU

tom126pe

Zal mi cie,ze ci sie chce ogladac co ja ocenilam :)

weronikax25

A mi żal ciebie że jesteś kretynką która mówi że Władca Pierścieni został zerznięty z gry. I to na dodatek bardzo kiepskiej.
Zresztą ty sama się ta zachowujesz patrząc na innych co oni oceniają. Ala wiadomo jak się ma krowi placek pod czacha to hipokryzja, jest świętością.

tom126pe

chce ci sie to pisac?:):)

weronikax25

poprostu nie lubisz takich filmow realnych ambitnych z dobra rola Clinta

weronikax25

czy na prawdę ruszenie głową musi sprawiać taki problem? Ten film jest zajebisty! Jeśli ktoś nie potrafi pojąć tego filmu to w ogóle niech nie podchodzi do oglądania tego gatunku.

Ten film jest cienki jak sik pająka. Jeśli nie potrafisz tego pojąć, to nie podchodź "do oglądania tego gatunku" (cokolwiek to znaczy), a najlepiej w ogóle nie zabieraj głosu...

Dwight_

ktoś kto żył w takich warunkach jak ten małolat bohater z filmu to doskonale film zrozumie i poczuje. Idź na marsz niepodległości i pobiegaj z kominiarką typie. Ah sorry, to było wczoraj. To potrenuj bieganie z kominiarką na przyszły rok i wyłącz internet.

Wzruszyła mnie twoja historia. Naprawdę. Niestety, nie zmienia to faktu, że film jest słaby. Reszty posta nie skomentuję, bo nie bardzo widzę związek logiczny z przedmiotem "dyskusji". Pozdro!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
weronikax25

Do trollowa Trrolu, weź już oczu nie maluj przed wyjściem do gimnazjum i nie farbuj włosów, bo wyjdzie sztuczna inteligencja.

Zarakostra

Bujaj sie pajacu.Zapach kobiety 10/10 , a co bedzie jak wiecej w przyszlosci zobaczysz , lolku;) Na razie reczny ....przykro mi :)

weronikax25

Dziecię drogie, dziecię miłe oglądałaś chociaż zapach kobiety, że wysnuwasz refleksję o ręcznym?
Każdy mierzy swoją miarą, a twoją miarą bezmiar głupoty w przemalowanej głowie.

Zarakostra

Wiec troluje , o co ci chodzi :)

Zarakostra

ta dziewczyna to polmozg i troll, jak napiszesz bardziej skomplikowane zdanie to go nie zrozumie.

kierat10

Odniosłem zbieżne wrażenie:)

weronikax25

To jest typ desperatki szukającej uwagi, jak napisze pod dobrym filmem coś w tym stylu (j.w.) to wie że będzie dużo komentarzy i na tym jedzie. Ale Weronika przy tym opowiada nam też swoją historie moze mama tata jej nie sluchaja, może inni opiekunowie, moze to nie jej wina, kurcze świat jest dziki a o zrozumienie trzeba walczyć. Dzięki Dwight że ją rozumiesz ( to nie kpina) tak ma być. Każdy ma prawo do swojej opinii i ja to szanuje. Wchodzę w dyskusje bo sam szukam ludzi na swoich falach. Nie mówię że lepszych.