PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476580}
8,2 444 tys. ocen
8,2 10 1 443696
7,6 80 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Ciekawy jest dlaczego własnie obrali głównego bohatera jako Polaka...?
A film całkiem całkiem, choc spoedziewałem się lepszego, ale nie mówię ze jest zły, b w sam raz :)

ocenił(a) film na 10
szklanakot

Bo polacy są uważani za twardzieli(podczas II wojny światowej wyrobiliśmy sobie renomę,tak samo jak w korei ) i Clint to wie.

ocenił(a) film na 10
noob219

raczej za nieobliczalnych i nieustępliwych ludzi utwardzonych w swoich przekonaniach, nawet mają takie powiedzonko "Polska jest dowodem na istnienie Boga, Polak na istnienie szatana" często tak też przedstawiają polaków przypomnij sobie np. Kowalskiego z "Vanishing Point"

ocenił(a) film na 9
szklanakot

cos kiedys słyszalem ze jego rodzice byli polskiego pochodzenia czy cos takiego???

pieknychudy

"...młodsze dziecko w rodzinie bezrobotnego buchaltera wędrownego robotnika Clintona Eastwooda Seniora i pracownicy fabryki IBM Margaret Ruth Runner."
Coś polskiego w ich rodzinie na pewno było.

ocenił(a) film na 10
szklanakot

Moim zdaniem film świetny , rzadko kiedy oglądam coś takiego do końca , tym razem nie żałuję 10/10 daję !

ocenił(a) film na 9
szklanakot

heh sporo tych Kowalskich przewinęło się w filmach, jednak trzeba przyznać ta kreacja Clinta jako Kowalskiego jest genialna :)

Bulvie

pingwin Kołalski od razu mi padł na myśl.

szklanakot

Poraz kolejny NASZ Kowalski (Clint) pokazal klase i niezle zagral role.. RESPEKT dla niego...

ocenił(a) film na 8
szklanakot

Bo Polacy uważani są za naród mało tolerancyjny o konserwatywnym myśleniu i dlatego takie zestawienie.

Kolejny bardzo dobry film Clint'a Oglądałem z przyjemnością.

ocenił(a) film na 10
Merho

Buahahaha :D :D
Mało tolerancyjny?? Dla kogo??? Normalnie żal.pl.

ocenił(a) film na 10
rustysword

Mało tolerancyjni dla tępych wypowiedzi na pewno

ocenił(a) film na 7
szklanakot

"Stubborn Polack" taką mamy ksywę w Michigan, a nad Wielkimi Jeziorami jest nas sporo ;)

PS
Film średni ... dla 70 letnich białasów ... co to chcą być twardzi jak za dawnych czasów ;))

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
pachomir

zgadzam sie z Tobą w zupelnosci... ;].... Cilciuk .. haha

ocenił(a) film na 10
szklanakot

Clint już po raz drugi wcielił się w POLAKA!! Pierwszy raz jako Nick Pulovski w Żółtodziobie no i teraz w Gran Torino!!

sam film Gran Torino mam juz w swoich ulubionych xD