PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476580}
8,2 444 tys. ocen
8,2 10 1 443685
7,6 80 krytyków

Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Co knujecie Smoluchy :D? Czasami na swej drodze spotykasz kolesia którego nie należy wkur*wiać. To ja...
Eastwood wymiata w tej scenie jak i w całym filmie.

LeoMessi86

Lektor zagłusza genialny głos Clinta.
Denerwujemy się (...) Macie ogień? Nie... bo ja mam.

danieloos

polecam napisy;D

danieloos

napisy!

danieloos

ciesz się że dubbingu nie dali

danieloos

Gra Clinta to poezja w tym filmie... a sposób w jaki mówił, jest na tyle ważny, że obejrzenie tego filmu z lektorem nie ma sensu. Głos Walta był zdarty, ale pełen siły i determinacji skupiał moją uwagę w bardzo dużym stopniu. Jak ktoś jeszcze zna angielski, to frajda na maksa, Clint ma bardzo specyficzny sposób mówienia i używa ciekawych wyrażeń: "what a load of shit", "so much shit packed in here" i inne tego typu.

LeoMessi86

dla mnie : wypi....alać z mojego trawnika , oraz " rozmowy z fryzjerem "
: )

LeoMessi86

zgadzam się. Jak na razie obejrzałem z lektorem i zamierzam drugi raz z napisami.

LeoMessi86

"Co się tak gapicie , skośne ciule " wymiata :D

LeoMessi86

...i plebs to bawi? Aż żal, że skośne ciule i smoluchy nie mieszkają w Polsce. By plebs se popuszczał teksty Kowalskiego.

Pai_Mei

Przypomina mi się odcinek "Dlaczego Ja" z nowobogackimi, nazywających wszystkich niepasujących do wizerunku dobrych katolików plebejuszami.

Jesteś żenującym, spiętym człowieczkiem, ale leczenie kompleksów i łechtanie ego w internecie to popularna praktyka, cóż zrobić, skoro anonimowość dodaje sił.

Pai_Mei

Nie plebs bo ja plebsem nie jestem, ale jakby zobaczył, że jakieś asfalty chcą zgwałcił w naszej Polsce, naszą białą Polkę, to nie skończyłbym na rasistowskich obelgach, a najpewniej znalazłbym chłopaków, co z chęcią takim asfaltom pokazali by baseballem drogę do Afryki.

Nie jestem rasistą, ale jak ktoś przyjeżdża do Polski to ma się zachowywać grzecznie bo nie jest u siebie, a jak tego nie rozumie to trzeba mu to wbić pałą do głowy.

A co zrobić z Polakami, którzy tu się nie zachowują grzecznie? Bo tych jest jakby znacznie więcej...

Tataaleksandrykatarzyny

Wiesz, że możesz nie mieć racji jak spojrzysz na procentowy udział grzecznych wśród Polaków będzie całkiem sporo. Poza tym z wyjątkiem dresiwa, którego jest coraz mniej, Polaka najpierw musisz wku.rwić żeby ci natrzaskał, a jak to robisz to sam się prosisz.

siku2000

Ja nie analizuję proporcji, tylko pytam - co zrobić z Polakami, którzy się nie zachowują grzecznie? Też się zebrać w kilku i pałą do głowy?...

Oj, tak... Polaka najpierw trzeba wk.wić... Na przykład - krzywo patrząc, źle się uśmiechając albo mając niewłaściwe ubranie.

Tataaleksandrykatarzyny

To mówisz o dresiwie, jak koleś odwala takie nr czytaj wku.rwia cię to chyba wiesz co masz robić. Tip of the day,: celuj w kość policzkową jak się boisz, że zrobisz krzywdę. A jak jest w grupie - odpuszczasz.

Tataaleksandrykatarzyny

Ja osobiście? Osobiście to jestem za tym, żeby Policja w Polsce miała takie same prawa jak w USA i w myśl zasady "słuchasz się pana policjanta albo odstrzeli Ci dupę bez żadnych konsekwencji" zapanowałby ład, harmonia i spokój w tym kraju bo policja jest zdecydowanie za delikatna jak na warunki Polskie. Raz by weszli z ostrą amunicją na stadion, albo na marsz niepodległości - odstrzelili łeb każdemu w kominiarce i bronią w ręku i już kilku łobuzów mniej

Niestety ale Polak to taka sama menda jak Rusek czy Ukrainiec tylko sytuacja polityczna w kraju jest inna stąd różnica miedzy nami - co nie zmienia faktu, że Polaka, Ruska, Serba czy Ukraińca trzeba trzymać za ryj, krótko na łańcuchu i wychować pięścią i pałą. Bo my to nie narody Skandynawskie czy naród Niemiecki by dawać nam demokrację - nie umiemy z niej korzystać.

Z przykrością, ale muszę ci przyznać rację, ale w nieco łagodniejszych słowach. Do demokracji nie dorośliśmy ani jako obywatele, ani jako państwo.
Tym niemniej naparzanie kogoś po łbie kołkiem, bo się źle zachowuje, uważam za przesadę.

Pai_Mei

Uwielbiam argumenty o plebsie :) Pamiętam, że były takie czasy, kiedy to "wyższe sfery" odnosiły się do siebie z pełną kurtuazją, czytały literaturę z najwyższej półki, chodziły do opery i mówiły biegle po francusku, po czym mieszały swoją plebejską służbę z błotem tylko za to, że widelec leżał milimetr za daleko :) Oj PaiMei, szkoda że gdy zjadałeś rozum, nie skosztowałeś też odrobiny dystansu i poczucia humoru...

LeoMessi86

nie pamiętam dokładnie:) ale był to moment jak podjechał autem a dwóch czarnych ziomków zaczepiało tą młoda dziewczyne i pytaja sie go:
- co kur** chcesz, dziadku??
- patrze co te asfalty zamierzaja zrobic...
ahahhaah
jestem wielkim przeciewnikiem rasizmu ale niektóre teksty były wyniszczające;)

LeoMessi86

Dla mnie żart w barze był śmieszniejszy z lektorem niż w oryginale. Może to dlatego, że najpierw oglądałem z lektorem, ale to soczyste "wypier*alać" mnie uwiodło.

jorger

mam tak samo, czytał pan Maciej Gudowski :)

LeoMessi86

"Co knujecie Smoluchy" przewijałem tą sytuację z 30 razy :)genialna scena, genialny film

krimo7

Pamiętacie scene "Tak rozmawiają prawdziw mężczyźni" jak Kowalski wchodzi z Thao do zaprzyjaźnionego fryzjera? LOL http://www.youtube.com/watch?v=VXD8yOxIPB0

sergii

Scena u fryzjera też jedna z najlepszych :)

krimo7

Jak się zatrudniał też niezła gadka.