PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476580}
8,2 444 tys. ocen
8,2 10 1 443696
7,6 80 krytyków

Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

film świetny, daję mu 9/10. Odejmuję jeden, gdyż nie byłem zadowolony z zakończenia. Lubię film typu ,,John Rambo" ,,Dobry, zły i brzydki" itp. Ten film nie pokazuje w pełni męski film, w którym jest full strzelanego itp. To dosyć spokojny film, zakończenie życia weterana, którego najważniejszą chwilą i najbardziej przykrą była wojna Wietnamie.
Zalety:
- teksty fryzjera z Walterem
- ogólnie riposty Waltera
- że jest polakiem :) Walt Kowalski
- gra aktorska Clint'a
- zaprzyjaźnienie się z Żółtkami :P

Wady:
- zakończenie

Polecam każdemu ten film, nie spodziewajcie się po nim jakiejś masakry z nabojami. Mi nie pasował zakończenie. Ja inaczej je namalowałem. Może i lepiej, że tak się skończyło. To chyba był najlepsza opcja. Jak sam powiedział Walt: ,, Trzeba poświęcić jednostkę, aby reszta szła dalej". Daję mu 9/10. Naprawdę polecam !!!

Rozer

Korea to nie Wietnam.

Rozer

mnie akurat zakończenie zaskoczyło, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu, byłem święcie przekonany, że po prostu "zlikwiduje" tych kolesi, zakończenie akurat na plus, film dobry a może i nawet bardzo dobry.

Rozer

Nie wiem czy oglądałeś wszystkie filmy z Clintem ale film ma być ostatnim
filmem z jego udziałem i zakończenie jest tego dowodem .

kondor62

dokładnie, aż zaniemówiłem na zakończeniu ;) widziałem te scenę (on kontra źli) w wykonaniu Clinta już w wielu filmach, ale zawsze to on był górą, a teraz, teraz w sumie też, ale nie w taki sposób jak zawsze...
film jest genialny, polecam stanowczo...

Rozer

Jeśli to ostatni film Eastwooda... Cóż mistrz odejdzie w wielkim stylu bo film naprawdę świetny i rola zagrana znakomicie.

Rozer

Moim zdaniem to zakończenie nawiązuje do tego, że jest to (podobno) ostatni film, w którym zagrał. Jeśli to prawda, odszedł od aktorstwa (tak jak mówiono już przede mną) w wielkim, naprawdę wielkim stylu.