PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=345700}

Granice namiętności

The Edge of Love
2008
6,7 15 tys. ocen
6,7 10 1 15294
6,3 3 krytyków
Granice namiętności
powrót do forum filmu Granice namiętności

Oglądałam ten film wczoraj w kinie. Nie w Polsce, nie wiem czy w ogóle u nas go pokażą, a warto go zobaczyć. Film ciekawy, osobiście bardzo mi się podobał. Kreacje i gra aktorska wyśmienita. W filmie znaleźć można było i momenty wzruszające i te śmieszne :) Z jednej strony w miarę spokojne życie w Anglii, z drugiej strony - II wojna światowa i jej tragiczne skutki. Mam nadzieję, że ten film pokaże się w polskich kinach. Polecam :)

tiger_eye

jak dla mnie zbyt ogolnikowa ta recenzja, moze napiszesz cos wiecej o fabule? byleby nie zdradzac calej? . . .

ocenił(a) film na 10
Kitty_17

Też oglądałam ( również w Anglii) i mogę tylko napisać:boski!I film i gra aktorów i Cillian oczywiście.Słodko i uwodzicielsko w nim wygląda.
Co zaś się tyczy szczegółów fabuły,to niech się wysilą współtworzący stronę.Kto,jak nie oni "wszystko przecież wiedzą"!
Trudno zresztą zacząć streszczać fabułę,wybierając tylko niektóre wątki,zaś zdradzic całośc byłoby niefrasobliwe, biorąc pod uwagę fakt,że film może jednak ukaże się u nas-jeśli nie w kinach,to na płycie.Po co więc odbierać przyjemnośc widzom w ujawnianiu treści obrazu.

Filutka

Zgadzam się z Tobą filuta1 :)
Droga kitty, a co byś chciała wiedzieć o tym filmie? Przyznam, że nawet nie wiedziałam, że jest to biograficzna opowieść o poecie... Tego dowiedziałam się dopiero tutaj, w Filmwebie, kiedy po obejrzeniu filmu w kinie postanowiłam przeglądnąć recenzje, opisy, itp. Dla mnie był to film o trudnej miłości. Pieknej, lecz trudnej. O tym jak to uczucie potrafi namieszać między przyjaciółmi i kochankami i jak bardzo jest ważne w życiu. No to, taki jeden wątek :) A jest ich więcej i równie ważnych. Pozdrawiam i polecam wszystkim ten film :)

ocenił(a) film na 10
tiger_eye

To miłe,że się ze mną zgadzasz(a ja zgadzam się z Tobą).
Ludzie chcieliby wiedzieć wszystko,a z drugiej strony czynią wyrzuty pozostałym,którzy zdradzili cos z fabuły(wystarczy poczytać posty dot.innych ,na tej stronie - i nie tylko tej-filmów).
A co się tyczy The Edge of Love,to faktycznie tematem przewodnim jest tu miłość,w rozmaitych jej aspektach-piękna i trudna jednocześnie,bez której,choć często rani,nie potrafimy się jednak obejść.

ocenił(a) film na 9
Kitty_17

O fabule filmu mozna napisać jednym zdaniem:wpływ wojny na ludzkie zachowania i na kiełkującą dopiero co miłość.