PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5933}
7,4 115 tys. ocen
7,4 10 1 115223
6,9 45 krytyków
Grease
powrót do forum filmu Grease

Rozumiem,że to ma byc skromna nastolatka,ale ona jest prawie święta! I do tego gra aktorska Oliwi-blee...

TUJE

nie.

ocenił(a) film na 8
TUJE

Nie.

TUJE

"Rozumiem,że to ma byc skromna nastolatka,ale ona jest prawie święta! "

Prawie święta, z jakiego powodu?

Że nie miała przekłutych uszy i nie paliła papierosów? Za to zaliczają do kanonu świętych? :)

ocenił(a) film na 8
TUJE

Nie.

Nie pali, nie pije, nie pozwala się publicznie obłapiać chłopakowi, nie ma przekłutych uszów (i ma obiekcje do przekłuwania przez niedoświadczoną koleżankę) i nosi się przyzwoicie. Draaaaaamat.
Dlatego rozczarowała mnie końcówka. Z miłej, skromnej panny zrobiła się taka sztuczna "seksbomba" z gniazdem na głowie. Wtedy mnie zdenerwowała.

Pozdrowienia i niech kisiel wiśniowy będzie z Wami ^^

Kazik_chan

no ale o to właśnie chodziło - miała się zmienić

ocenił(a) film na 8
migawka

Właśnie. Travolta zmienił się dla niej, ona dla niego. Proste i genialne jak ten film. Totalnie stereotypowo-kiczowaty i przepiękny, a postacie oczywiście PRZE-RY-SO-WA-NE.

Sandy nie jest święta - jest po prostu przerysowana, choć tu też bym nie przesadzał.

Zygfryd666

zwróćcie uwagę, w którą stronę nastąpiła zmiana - Sandy zmieniła się w "ostrą" babeczkę w stylu chłopaków T-Birds (czyli właściwie jej przeciwieństwo), a Danny przywdział "sweterek" sportowca i zaczął realnie pracować nad sobą, zostawiając wygłupy i pustą błazenadę za sobą.

ocenił(a) film na 8
migawka

Jednak popatrzmy na początek tej znajomości. Sandy na wakacjach poznała miłego, pomocnego i romantycznego chłopaka. Danny zadurzył się w uroczej, skromnej dziewczynie. Po rozstaniu los sprawia, że znowu się spotykają - Sandy pozostaje sobą, Danny z kolei zmienia się nie do poznania. Kiedy dziewczyna mu to wypomina, sam przyznaje że ten ktoś na ognisku to nie był on, to znaczy on, ale szpanował.

Podsumowując - Danny nie potrzebował jakiś ogromnych zmian i wyrzeczeń, bo on był taki, jakim go panna Dee poznała na plaży. Nie twierdzę, że nic dla niej nie zrobił, ale w porównaniu z jej przemianą na końcu... Przecież to jest zmiana diametralna! Z łagodnej, miłej i skromnej dziewczyny nagle stała się wyniosła i prowokująca (moim zdaniem, wyszło jej to na gorsze). A Danny przecież ją kochał taką, jaką była.

Pozdrowienia i niech kisiel morelowy będzie z Wami ^^

ocenił(a) film na 8
Kazik_chan

Dlaczego na gorsze? Wreszcie się wyluzowała! Poza tym mi się bardziej podoba w nowym wizerunku. ;)

Poza tym moim zdaniem to jest tylko symbol tego, że w końcu mogą być razem. Happy end i żyli długo... KONIEC.

Kazik_chan

nie zgadzam się z tym, że Danniego nie kosztowała ta przemiana, bo on taki już był. Był taki, i taki. Sam, bez chłopaków, na plaży był miłym i wrażliwym chłopakiem, ale z chłopakami, ze swoim zespołem T-Birds już taki nie był - nie mógł, musiał, udawać, szpanować. I zwróć uwagę jaki był w końcowych scenach filmu - mimo że był w otoczeniu całej szkoły, przywdział sweterek sportowca i powiedział że teraz to on musi się zmienić. W obecności chłopaków T-Birds!!! Wiesz co to oznacza dla chłopaka?!?

ocenił(a) film na 7
Kazik_chan

Zgadzam się z Tobą w sumie ;) Też ta zmiana mi się nie podoba i była bez sensu moim zdaniem. Albo się kogoś kocha takim jakim jest, albo nie kocha się wcale. To tak jakby Sandy i Danny się po prostu sprzedali.

Rimmi87

życie czasami jest trudniejsze (bardziej skomplikowane) niż nam się wydaje...

ocenił(a) film na 9
Kazik_chan

o to chodzilo, koncowka byla taka by pokazac ze potrafili sie dla siebie poswiecic

ocenił(a) film na 6
Kazik_chan

"Nie pali, nie pije, nie pozwala się publicznie obłapiać chłopakowi, nie ma
przekłutych uszów (i ma obiekcje do przekłuwania przez niedoświadczoną
koleżankę) i nosi się przyzwoicie. Draaaaaamat."

Dobre. :DDD

Mnie też nie bardzo spodobała się ta jej nagła przemiana, niezbyt to
wiarygodne. No ale wiadomo - to nie film psychologiczny.

Film fajny, muzyka niezła, 7/10.

ocenił(a) film na 9
TUJE

fakt mnie czasem lekko irytowala swoim zachowaniem i takim sposobem bycia i naiwnoscia ale taka miala byc poza tym dzieki takiemu kreowaniu bohaterowie sa bardzo charakterystyczni a nie mdli

ocenił(a) film na 10
TUJE

nie!