PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5933}
7,4 115 tys. ocen
7,4 10 1 115447
7,0 40 krytyków
Grease
powrót do forum filmu Grease

Po odsłuchaniu piosenek z Grease sądziłam, że film będzie w moim guście. Pomyliłam się. Ciekawe, czy część młodzieży w latach 70-tych naprawdę zachowywała się tak, jak tu ukazali? Jestem z pokolenia High School Musical i jednak nie mam się czego wstydzić.
W każdym razie soundtrack z Grease, a w szczególności utwór Summer Nights trafił do mojej kolekcji hitów, więc ogólnie się cieszę, że ten film powstał, bo bez niego nie byłoby tej muzyki.

ocenił(a) film na 10
Selje

''Ciekawe, czy część młodzieży w latach 70-tych naprawdę zachowywała się tak, jak tu ukazali?'' - a współczesna młodzież to niby zachowuje się tak jak ta z High School Musical?

ocenił(a) film na 8
Selje

dlaczego w 70-tych? jeśli już to w 50-tych. poza tym dołączam się do pytania charlestona.

ocenił(a) film na 6
leniwa_cisza

Każde czasy mają swych większych i mniejszych "buntowników" oraz ułożonych nastolatków , nie ma co tak generalizować.

Selje

No cóż film jest z lat 70-tych (1978) ale akcja osadzona jest w latach 50 no może początek 60 tych:) obejrzałam dzisiaj ten film z córką, zupełnie skamieniała przed tv, zachwyciła ją muzyka i te wątpliwości i uczucia jakie targały głównymi bohaterami (teraz w filmach dla nastolatków są tylko wilkołaki, wampiry ewentualnie mordują się w pierścieniu ognia:). Postanowiłam z nią zrobić wycieczkę przez stare filmy o miłości (poświęcę się :) i oglądniemy jeszcze parę klasyków.

ocenił(a) film na 7
arabella_2

Zazdroszczę jej mamuśki :)

arabella_2

Dzisiejsze wampiry to takie pipki są. Draculę polecam.

Jennnimdag

Nosferatu!