Po odsłuchaniu piosenek z Grease sądziłam, że film będzie w moim guście. Pomyliłam się. Ciekawe, czy część młodzieży w latach 70-tych naprawdę zachowywała się tak, jak tu ukazali? Jestem z pokolenia High School Musical i jednak nie mam się czego wstydzić.
W każdym razie soundtrack z Grease, a w szczególności utwór Summer Nights trafił do mojej kolekcji hitów, więc ogólnie się cieszę, że ten film powstał, bo bez niego nie byłoby tej muzyki.
''Ciekawe, czy część młodzieży w latach 70-tych naprawdę zachowywała się tak, jak tu ukazali?'' - a współczesna młodzież to niby zachowuje się tak jak ta z High School Musical?
dlaczego w 70-tych? jeśli już to w 50-tych. poza tym dołączam się do pytania charlestona.
Każde czasy mają swych większych i mniejszych "buntowników" oraz ułożonych nastolatków , nie ma co tak generalizować.
No cóż film jest z lat 70-tych (1978) ale akcja osadzona jest w latach 50 no może początek 60 tych:) obejrzałam dzisiaj ten film z córką, zupełnie skamieniała przed tv, zachwyciła ją muzyka i te wątpliwości i uczucia jakie targały głównymi bohaterami (teraz w filmach dla nastolatków są tylko wilkołaki, wampiry ewentualnie mordują się w pierścieniu ognia:). Postanowiłam z nią zrobić wycieczkę przez stare filmy o miłości (poświęcę się :) i oglądniemy jeszcze parę klasyków.