Film jest dobry, ale mógłby być lepszy;
Jeśli miałbym go podsumować to tak:
Plusy:
+Ciekawa fabuła
+Dobra gra aktorska
+Scena w której rozjezdza kobitki wręcz kapitalna
+no i oczywiście świetny klimat, jak w każdym filmie QT
Minusy:
-Długo rozwijająca się akcja
-Za dużo scen nudnej gadaniny a za mało akcji
-Momentami film ocierał się wręcz o nudę
-Zakończenie, które mnie osobiście rozczarowało;
Ogólnie uważam, że film choć nie jest doskonały to nawet fajnie się go ogląda i pomimo wszystko warto go zobaczyć. dlatego daję 7/10(no, makymalnie8/10).
"-Długo rozwijająca się akcja
-Za dużo scen nudnej gadaniny a za mało akcji
-Momentami film ocierał się wręcz o nudę
-Zakończenie, które mnie osobiście rozczarowało;" - ja widzę, że Ty w ogóle nie rozumiesz na czym polega sukces tego filmu..
Moim zdaniem sceny z "gadaniną" są bardzo dobre. W każdym innym filmie, tak długie gadanie jak w samochodzie pomiędzy bohaterkami na początku filmu, czy w barze spowodowałoby uśpienie widza :)
A tutaj padają błyskotliwe zdania, cięte riposty i mamy do czynienia ze świetną zabawą językiem angielskim. Prawdziwa melodia! :D
qt celowo robi takie przegadane sceny, trochę ze względu na gatunek trochę ze względu na to iż ma taki styl, po za tym umieszcza w nim dużo smaczków takich chociażby jak rozmowa przy stole (nawiązanie do psów) , po za tym dużo tłumaczy na czym się wzorował itp itd. po za tym jest również ciekawy zabieg gdyż można lepiej zapoznać się z bohaterami filmu, poznać ich tajemnice, choć to kino klasy B w dodatku samochodowe to wzniesione na najwyższy poziom, a końcowa walka jest świetna pod względem technicznym (0 CGI wszystko na prawdę robili kaskaderzy!!) jak i reżyserii. "ma-ma da fakaa"