PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 180594
7,0 59 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

A to nie jest przypadkiem tak, że :

W "Czterech pokojach" Quentin musiał zagospodarować jakieś 20 min na swój pokój, a jego pomysł dałoby się nagrać w jakieś 5 min, więc wszyscy pieprzyli przez 15 min żeby wyrobić czas??? ( może i finał dzięki temu robi lepsze wrażenie, ale ogólnie przynudzali niesamowicie )

w "Death Proof" miał pomysł w sam raz na "pokój" (20 min), ale trzeba było wyrobić 2 godzinki ( :0 )

Poza tym, Tarantino to typ kolesia, który potrafi wmówić (niektórym), że gówienko na patyku jest naprawde zajebiście smacznym lodzikiem, i czasami z lepszym - czasami z gorszym skutkiem, robi z niego "kultowy" smak sezonu?

Przynajmniej gada o tym, nawija w kółko i w kółko, rozwija się w swoich wywodach, jak piep...ny domokrążca starający się nam wcisnąć jakiś lipny odkurzacz.

przykładowe lipne odkurzacze:

kawał, który opowiada w "desperado", szampan i zakład w "czterech pokojach", stare odkurzone kawałki i auta "Death Proof", miecze w "kill bill", itd itd

No i niestety do miana "odkurzaczy", kwalifikują się jego kultowe filmy ( moim zdaniem przeciętne gnioty z kilkoma fajnymi (kultowymi???) pomysłami-scenami-epizodami-tekstami-piosenkami )

I TAKIE JEST MOJE ZDANIE / OUT

ocenił(a) film na 10
xabu

Widzisz, bo ty po prostu nie rozumiesz jego stylu.

Dialogi w jego filmach nie są bufonowate, czy nie wiadomo jak wzniosłe - w Grindhouse nie mają w ogóle związku z treścią.

Ja nie będę Cię przekonywać do Tarantiny, po prostu nie każdy go łapie. Ale jeśli miałabym wybrać jedną osobę najbardziej znaczącą w kinie współczesnym, to byłby to właśnie on.

ocenił(a) film na 5
6bez6imienna6

Szanuję Twoje zdanie, masz do niego pełne prawo.

Najważniejsze jest być tolerancyjnym i nie wciskać innym na siłe swoich poglądów.

Zresztą jak mawiał mój dziadek : " tylko krowa zdania nie zmienia "

ale przypomnę jeszcze raz - nic na siłę

dlatego szanuję i pozdrawiam

Hattt

ocenił(a) film na 5
xabu

ps. april march - "chick habit" - kawałek z końca filmu b. fajny ;)

6bez6imienna6

Bo to jest tak...

Koniecznie trzeba się zachwycać jego lodzikiem na patyku, żeby nie wyjść na tępego cepa, który "nie łapie Tarantiny" ;-)))

Ty łapiesz jego lodziki, więc jesteś cool...

Ja krytykuję jego ostatnie gnioty, więc tępak ze mnie i fan Misia Uszatka, który nie kuma czaczy-Tarantiny ;-))

lisoszakal

odp. do 6bez6imienia6 (coś w tym stylu) - CZŁOWIEKA, KTÓRY ROZUMIE STYL TARANTINY! ŁAAAAŁ! ;-)))))))