PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 180576
7,0 59 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Powiem wprost, na filmie totalnie odleciałem. Nie wiedziałem na początku czego się tym razem po genialnym Tarantino spodziewać, i dostałem fantastyczny produkt. Zupełnie, ale to zupełnie inny od papki i nudy jaką serwują nam wielkie wytwórnie.
Film ogląda się z ciągłym uśmiechem na ustach, aktorki są nadzwyczaj atrakcyjne, naprawdę, Tarantino wybrał chyba najładniejsze babki w całym Hollywood i władował je do jednego filmu. Masę charakterystycznych i zabawnych dialogów no i fantastyczne sceny pościgów.
Do tego typowy stary klimat, wszystko bardzo proste, bez zbędnego efekciarstwa, prawdziwa ulga po przeładowanych wybuchami filmach.
Ja mówię tak ? idźcie do kina, zobaczycie coś zupełnie innego niż typowy Hollywood.

Film genialny 10/10

ocenił(a) film na 10
Nachtjager

Zapomniałem dodać że od razu po wyjściu z kina miałem ochotę film zobaczyć na nowo.

ocenił(a) film na 9
Nachtjager

Butterfly, i want my lap dance!!!

ocenił(a) film na 10
ALIEN_K

Rany jak ona mu zatańczyła mmmm...

ocenił(a) film na 9
Nachtjager

Może, ale zastanawiałem się czemu do roli gorącej młodej laseczki wybrano aktorkę z pokaźną spyrką na brzuszku i celulicie na pupie. (Choć nie powiem, że mi się nie podobało ;-) )

ocenił(a) film na 9
sysak

Kwestia gustu.

ocenił(a) film na 9
sysak

"Celulitem" nie "celulicie". Sry. Nocny filmowy maraton dał mi się we znaki. ;-) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
sysak

"Może, ale zastanawiałem się czemu do roli gorącej młodej laseczki wybrano aktorkę z pokaźną spyrką na brzuszku i celulicie na pupie. (Choć nie powiem, że mi się nie podobało ;-) )"

że co, ona była boska, pewnie Albe byś woał lol..

ocenił(a) film na 9
Nachtjager

Wolałbym tą, której dupę lubią czarni i od chuja białych. :)
A Alba w Sin City wyglądała jak anioł. Nie mogłem przestać patrzyć. Nie wiem jak wygląda bez tapety/photoshopa ani nawet w innych filmach/w pisemkach, bo nie interesuję się zbytnio kinem, ani tym bardziej aktorkami ale w tym filmie zrobiła na mnie wielkie wrażenie.

ocenił(a) film na 10
sysak

To już kwiestja gustu, ale jak dla mnie to pani która tańczyła w Death Proof jest 1000 razy atrakcyjniejsza niż Alba w Sin City.

ocenił(a) film na 10
Nachtjager

Według mnie Lee jest lepsza od wszystkich wymienionych przez was pań.

ocenił(a) film na 10
KamiLPArsenal

Fajny miała ten strój cheerleaderki, ale szkoda że ją omineła dzika jazda z koleżankami hahaha.

ocenił(a) film na 10
Nachtjager

A i Zoe mi się podobała, chyba przez ten zwariowany temperament - świetna scena jak wiozą ją na masce.

ocenił(a) film na 9
Nachtjager

Jeśli o cchodzi charakter, to moim zdaniem rządzi Kim z tym swoim gangsta-ghetto-niga zachowaniem i sposobem mówienia. Prawdziwa twardzielka. Postrzeliła Mike'a jak rasowy mieszkaniec Czarnej dzielnicy.

ocenił(a) film na 10
sysak

Tak, była świetna, ten głos i te odzywki:

You gotta break that nigga of a piece!