PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 180580
7,0 59 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Dużo tarantinowskiego ględzenia o duupie maryni i tylko 2 akcje. Za to bardzo efektowne. Ogolnie film bez szału.

ocenił(a) film na 8
Johner

Hmmm...jeśli szukasz w filmie akcji, to sobie zobacz trylogie Rambo, a nie zabierasz sie za filmy Tarantino.

ocenił(a) film na 5
ciro85

"jeśli szukasz w filmie akcji, to sobie zobacz trylogie Rambo, a nie zabierasz sie za filmy Tarantino." - rozumiem ze w kill billu akcji tez nie ma czego szukac?

tak jak uwielbiam Tarantino, tak death proof uwazam za jeden z wiekszych gniotow jakie dane mi bylo obejrzec. kompletnie sie zawiodlem. jedynym atutem tego filmu jest Kurt Russell, chociaz jego postac pod koniec filmu.. brak slow. ogolnie BLE.

ocenił(a) film na 1
Johner

Zgadzam sie całkowicie - porażka... za dużo Quentina w Quentinie...
jego fascynacja szmirą osiągnęła apogeum
Nie szukałem akcji typu Rambo, ale jeśli w filmie który na być pastiszem starych filmów AKCJI laski ględzą o pierdołach przez 2/3 filmu to jest nieporozumienie...
Pierwszy od roku i jedyny film Quentina na którym zasnąłem...

ocenił(a) film na 5
Johner

Mam takie samo odczucie co do tego filmu, nakręcony bez polotu i do tego strasznie się dłużył :( Tak jak mi się podobał Kill Bill, tak Death Proof niestety dla mnie jest filmem poniżej oczekiwań.

ocenił(a) film na 6
scarfi

mi tez death proof srednio podszedl, choc filmy tarantino uwielbiam

gdyby wyciac te dluzyzny i troche przerobic koncowke byla by swietna nowelka w stylu np tales from the crypt :)

6/10

ocenił(a) film na 8
Johner

Pół filmu nic sie nie dzieje, i już myślałem że do końca filmu będę sluchał która laska jest dziewicą a która nie... Ale zaczyna sie film jak sie dziewczyny zmieniają;] I potem już jest Tarantino w 100%. Poprostu super;] Nie wiem jak to było w kinowej wersji amerykańskiej, ale w polsce "troche" za długa moim zdaniem jest historia DJki i koleżanek;]