Widze po waszych komentarzach, że mało kto czeka na premierę kinową. Jestem sam ?
no to sie przejedzisz, bo film ten to jak do tej pory najsłabsze dokonanie tarantino. grindhous to projekt który mial swój urok, ale tylko dzieki 2 filmom i fałszywym trailerom, w pojedynke raczej nie da rady i okaże sie finansową klapą i szczerze to szkodabyłoby mi forsy na bilet
wiedzieć nie, ale moge przypuszczać, spojrzałem w twoje ulubione no i duża częśc filmów pokrywa sie z moimi, dla mnie osobiście tarantino to najlepszy żyjący reżyser, ale nie zmienia to faktu ze tu sie nie popisal
pozdrawiam
że najgorszy film ... wiesz może byłeś niewyspany, albo po prostu miałeś zła warunki na oglądanie ? Nie no, tak poważnie, to wiesz zaryzykuje pójście do kina przed zobaczeniem go w domu, bo choć mówisz, że najgorszy film Quentina to nie przejmuje sie tym, bo mnie często podobają się filmy na których inni bardziej kręcą nosem. Np. za najlepszy projekt Tarantino nie uważam Pulp Fiction, a Wściekłe Psy. Bardziej przemówił do mnie Kill Bill 2 niz KB1, bo miał taki nietypowy klimacik. Także wiesz, wole poczekać i podelektować sie Death Proof na świeżo w kinie, a dopieru później w domu ;]
na świezo to już napewno nie bedzie;p
też wole kb2 niż 1, i tez tak jak ty bylem optymistycznie nastawiony na dp, podejrzewam ze ty rownież tak jak ja sie zawiedziesz. widzisz, ja nie twierdze ze to zły film, po prostu liczyłem na coś więcej, a gdy go obejrzysz to zgodzisz sie ze mną napewno ze to do tej pory najsłabsze dokonanie tego rezysera. nie złe, ale najsłabsze
miłego seansu
eh, zobaczymy. dla mnie warto wydac te kilkanascie zita na film Tarantino jaki by nie byl. na pewno ci napisze po seansie czy mi sie podobal czy nie.
no ale wiecie ? Czy Tarantino zrobił kiedyć cienki film ? Nie ! Więc nawet jeżeli ten będzie jednym z gorszych to i tak będzie świetny ! Pożyjemy - zobaczymy
PS. Też napisze o swoich wrażeniach ;]
Obejrzałem i jestem pozytywnie zaskoczony. Jak dla mnie powrót Tarantino do korzeni(te dialogi). Film wypasisty.10/10. Gościu chyba faktycznie oglądał go późno w nocy skoro nie dostrzegł Poezji płynącej z tego filmu. Albo oglądał bez napisów nie czając połowy dialogów.
nie rób ze mnie debila, napisałem przecież - nie uważam ze film jest zły, ale mi to nie wystarczyło, uważam ze to najsłabszy film tarantino, tyle. może ty widziałeś gorszy, ja widziałem wszystkie i uważam że wściekłe psy, pulp fiction, jackie brown, kill bill, nowela z 4 pokoje, są lepsze niż death proof, masz pełne prawo sie nie zgadzać, dostrzegłem urok filmu, i jak to filmy tarantino ten również zyskuje przy kolejnym seansie, świetny kicz, kilka naprawde genialnych scen np wypadek czy motyw szerywa i jego syna, pościg, płaczący russel,zakończenie, czy charakterystyczna dla quentina dialogi- wszystko to dostrzegłem i doceniłem, ale nadal uważam że wszytsko co do tej pory tarantino zrobił było lepsze
może mam takie odczucia dlatego ze czekałem na ten projekt 2 lata i żle sie nastawiłem, bo moje oczekiwania byly większe
pozdrawiam
ps. wystawiłem 8/10 - czy to słaba ocena? nie wydaje mi się
jasne, że warto czekać - kino to jednak kino, stoktrotnie wole oglądać w zaciemnionej sali na wielkim ekranie i z porządnym dźwiękiem niż na monitorze w dvixowej jakości;/ A jak szanuje i lubię reżysera to się wybiorę. Szkoda tylko, że jednak nie puszczają ich razem;/
a jak to w końcu jest z tymi zwiastunami w wersjach pojedynczych??
są??
Ja już oglądałem ale do kina idę obowiązkowo, chociażby z powodu zaginionych rolek, które Tarantino znalazł u siebie w piwnicy :D Film będzie wyświetlany tak jak wersja divx (taki sam podział) czyli Death Proof będzie miał zwiastuny Thanksgiving i Don't (jeśli dobrze pamiętam).
Jak ktos oglądal ten film na kompie, to po prostu nie widzial go. Tarantino to Kino, a nie filmy na blaszakach na ekranikach
dokładnie, a już wogóle w aktualnej wersji cam, to chyba tylko melodramaty mozna oglądać w takiej "jakości";)
dokładnie - rozbijanie projektu na dwie częśći ma chyba tylko na celu podwójne wyciągnięcie kasy z kieszeni ludzi - ciekaw jestem czy pokażą chcoiaż fałszywe trailery.
Płacić 2 razy za coś, za co powinno się zapłacić raz, echhh, a potem się dziwią, że ludzie wolą ściągać filmy z sieci
mam nadzieje ze ten film będzie dobry, dziwie się tylko że na tej stronce podane jest że ten film jest od 12 lat bo tarantino robi chyba troche brutalne filmy
Czekam, czekam:)))) i juz sie doczekac nie moge!!! wielka szkoda ze jest jednak podzielony.
ja tam nie czekam .... dzis bede go ogladal - zobaczymy - szkoda tylko ze po ang ale jakos dam rade :) pozdro
Ja nieczekam bo jurz oglądałem i ten film niezrobił na mnie zadnego ważenia.Jedynie Kurt Russel jeszcze pottrzymywał ten film na jako takim poźomie.
Właśnie ja też się dziwię... Warto dbać również o poźom wypowiedzi :P. I pottrzymać naszą polszczyznę przy życiu. Bo jurz chyba obumiera...
A czy wiecie, że w Stanach film ten i Rodrigueza pokazuje się razem za cenę jednego biletu? Na tym to ma polegać, to hołd złożony "double features" filmów slasher i horrorów klasy B, które były popularne w kinach amerykańskich przed laty. Kupowałeś jeden bilet na dwa filmy jeden po drugim. Chciwi dystrybutorzy planują jednak pokazać je osobno... W dodatku krytycy w Stanach lepiej ocenili film Rodrigueza.
"A czy wiecie, że w Stanach film ten i Rodrigueza pokazuje się razem za cenę jednego biletu? Na tym to ma polegać, to hołd złożony "double features" filmów slasher i horrorów klasy B, które były popularne w kinach amerykańskich przed laty. Kupowałeś jeden bilet na dwa filmy jeden po drugim."
Heh, na pewno zaskoczyłeś wszyskich tą wiadomością:D