PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 180583
7,0 59 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Film o niczym

ocenił(a) film na 3

Nie wiem czym można się zachwycać po obejrzeniu tego filmu. Dla mnie jest pozbawiony jakiegokolwiek sensu. Grindhouse jest totalnie bez przesłania, nie lubię takich filmów, które mówią o niczym.

philipq23

dziś z 3 kumpelami włączyłyśmy ten film i po 30 minutach nie dałyśmy rady, bo jak już zostało powiedziane film jest o niczym...
nuda.

juliee_

Zgadzam się. Oprócz roli dobrego Kurta Russela i świetnej Mary Elizabeth Winstead, nie ma się czym zachwycać. Przez 3/4 filmu baby gadają o swoich problemach i kompleksach, a reszta to krwawa masakra na drodze.

ocenił(a) film na 10
Elano

Jednak w tych dialogach jest sens.
Kaskader Mike zabijal tylko gupie dziewczyny dla ktorych wazna jeswt moda, seks, chlopaki. Dlatego wybral na cel druga paczke dziewczyn bo slyszal rozmowe Lee z Abby. Nie wiedzial ze Kim i Zoe sa "zmotoryzowane". Z dialogu o Vanishing Point w barze dowiadujemy sie ze Mike wybral zla paczke. Pozniej wypowiedz Abernathy o Zoe, o tym ze jak wpadla w jakis dół, nic sie jej nie stalo, przez to wiemy dlaczego Zoe nie miala ani zwichniecia jak wpadla w busz z Dodga Challengera. A skad Kim miala bron by postrzelic kaskadera? Wiemy po dialogu!

ocenił(a) film na 3
wujekogr

ale tym sposobem na cały film mamy tylko dwie fajne akcje, nawet jeśli sens dialogów jest taki "że są pozbawione sensu" bo maja pokazać jak puściutkie i głupiutkie są panienki, to wybacz, ale głupote mozna pokazać w 20 min a nie 100:).
z ekranu wieje nudą temu nie zaprzeczysz. tobie sie podobało ok. nie ma sprawy. wielu innym mogło sie to nie podobać.
ja osobiście spodziewałem sie czegoś lepszego po Tarantino.
i też czekam na nastepny, mam nadzieje lepszy film.
pozdro