7,1 182 tys. ocen
7,1 10 1 181516
7,0 47 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Maraton Filmowy

ocenił(a) film na 10

Byłem na piątkowym Maratonie Fimowym 'Noc z Quentinem Tarantino' w Krakowie, który oczywiście kończył się filmem Death Proof. Film prawie wszystkim się podobał. Po projekcji były owacje! Dla mnie to majstersztyk. Q.T. jest wielki!

ocenił(a) film na 9
Lucho

haha u nas w Gdańsku też były owacje i to na stojąco kiedy pojawił się napis THE END :) dla mnie film jest niezły ale za ostro "pojechane" z dialogami bez sensu - zwłaszcza w "drugiej" części filmu - tej z kolejnymi kobietami... po prostu nie przypadły mi do gustu gdyż spodziewałem się gadek w stylu PF gdzie każdy wręcz dialog powala na kolana ;) ale film generalnie bardzo dobry - powiem jeszcze że ja byłem w takim szoku że nie biłem brawo ;p byłem osłupiały, zamarłem - nie wiem co to było - FILM POLECAM BO JEST NAPRAWDĘ ŚMIERCIONOŚNY :]

ocenił(a) film na 9
_Stuntman_Mike_

W Krakowie gromkie oklaski przy napisie "The End" a potem jeszcze większe (w wiadomo jakiej scenie) ;D Początkowo trochę mnie dziwiło że film o psycholu zabijającym kobiety ma być najbardziej kobiecym filmem roku ale po obejrzeniu w całości zmieniłem zdanie ;>

ocenił(a) film na 10
Lucho

Także byłem na "Nocy z Quentinem Tarantino", lecz w Poznaniu.
Death Proof jest genialny, a teksty także niczego sobie. Teraz czekam z niecierpliwością na Planet Terror.

No oczywiście Death Proof dostał oklaski, co prawda nie na stojąco, ale większość klaskała.

ocenił(a) film na 8
arthas_2

W Bydgoszczy też film dostało oklaski, chociaż dość niemrawe. Jednak sądząc po śmiechu na sali publiczność bawiła się dobrze, podobnie jak ja sam.

arthas_2

O nie tylko klaskali ale radosne okrzyki też się pojawiły. Zaczęłam się zastanawiać: ludzie na sali(łącznie ze mną) chyba nie byli do końca normalni:D

ocenił(a) film na 10
Lucho

Maraton Quentina również w Zabrzu zakończyły oklaski publiczności (choć nie brakowało par, które opuściły kino w połowie Death Proof) - ale gdzie do diabła podziały się zwiastuny fikcyjnych produkcji?

ocenił(a) film na 8
szymenek

Tez sie nad tym zastanawialem. Nie jest przypadkiem tak ze zwiastuny wystepuja tylko w wersji usa, gdzie grindhouse jest po prostu wyswietlany jako calosc

ocenił(a) film na 10
adriano

Nie mamy trailerów za to dodali nam scene kiedy Arlene tanczy dla Stuntman Mika, która była wycięta w USA.

Lucho

ja byłam na maratonie we Wrocławiu. film wspaniały.

ocenił(a) film na 10
Lucho

Zwiastuny fikcyjnych filmów pojawiają się pomiędzy Death Proof i Planet Terror, a że u nas filmy te są wyświetlane oddzielnie więc zwiastunów chyba nie będzie. No chyba że jakoś sprawnie wkomponują to do Planet Terror.

ocenił(a) film na 9
Lucho

Maraton w gdańskim Multi! Cudowne, duchowe wręcz przeżycie! Film po prostu genialny! Pojawia się napis THE END - ludzie wstają, biją brawo i krzyczą! Szał!!! Tarantino to geniusz! Uwielbiam to jak bawi się kinem i widzami! Polecam!!!