7,1 182 tys. ocen
7,1 10 1 181517
7,0 47 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Ogromny zawód. Po 30 minutach oglądania zdałem sobie sprawę że właśnie oglądam najgorszy film tego bardzo przeze mnie lubianego reżysera. Co jest w tym filmie najgorsze? To co powinno być najlepsze w filmie Tarantino- dialogi. Są okropne- ciągną się w nieskończoność, nie są wogóle śmieszne, nie mają klimatu. Zawsze w swoich filmach Tarantino potrafił jakoś zaskoczyc ale tym razem udało mu się to zrobić w negatywnym sensie. Naprawdę śmieszą mnie głosy obrońców tego "dzieła", że Ci co go krytykują to go nie zrozumieli. Ale to naprawdę nie chodzi w tym przypadku o rozumienie czy nie pewnych ukrytych aluzji. One mogą sobie być ale choćby nie wiem jak inteligentne były to i tak nie zmieni mojej opini że film jest okropny. Nudny i głupi Ocena 1/10

ocenił(a) film na 5
simon127

potwierdzam .death proof jest słabym filmem. oczywiscie wole oglądnąć ten film niż sensację w stylu van dammea lub cagea, ale to marne pocieszenie.obraz ten jest monotonny, przegadany i prowadzi do nikąd.
pare zaskakujących momentów nie uratuje 2 godzinnego filmu.

kill bill 1 też średnio przypadł mi do gustu.za dużo krwi w krwi i karate.

co do bekartów-nie zgadzam się z przdmówcą.scenariusz jest powalający.
film co najmniej bardzo dobry.fajnie sie oglądało.po tym filmie odzyskałem wiarę w tarantino.

ocenił(a) film na 8
simon127

Elo ludziska! to jest temat o grindhouse!
A co do wrogow publicznych to trzeba byc zajebistym ignorantem zeby uznawac ten film za arcydzielo przy okazji mieszajac bekarty z blotem

ocenił(a) film na 1
simon127

Death Proof mi się nie podobał ale Bękarty Wojny były super.

simon127

A mi się podobały oba. Są różne, każdy świetny na swój sposób.

ocenił(a) film na 9
madrill

Mi tez sie podobaly oba a jedynym filmem tarantina ktory nie przypadl mi do gustu byl KILL BILL

simon127

Ludzie! Nie zapominajcie zapominajcie,żeinoo przede wszystkim rozrywka!
Quentin w wywiadzie sam podkrślił, że chciał nakręcić film o ścigających się samochodach. A ten film taki jest należy go traktować jako rozrywkę!!!

Kirk_Lazarus

Ależ my to wiemy...Tylko że nie każdy film który ma byc rozrywką sie podoba. jak ktoś nie lubi takich filmów to mu sie nie spodoba i kropka

ocenił(a) film na 1
Kirk_Lazarus

Ok mówicie że jest zrobiony dla rozrywki, to dlaczego nie bawi i nudzi niemiłosiernie..