PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 180580
7,0 59 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Jest tak, że wypuszczane są na rynek filmy tak puste, że gdyby nie były stworzone przez kogoś, kto jest znany (jak Quentin Tarantino) to w ogóle żaden producent nie zainteresowałby się tym.
A z drugiej strony filmy, które naprawdę warte są obejrzenia, nie mają szans na zauważenie, bo twórca nie ma nazwiska, bądź kasy na "wspaniałe gwiazdy". Szkoda.

Co do Tarantino - zgadzam się z przedmówcą - reżyser jednego filmu. Reszta to kicz(przynajmniej to co widziałem dotychczas).

ocenił(a) film na 9
sirjoe

film nie musi być "pełny", żeby był dobry, w kinie liczy się też forma, i Tarantino jest tutaj mistrzem, jeśli dla ciebie każdy film musi być głęboki i zawierać ciężki przekaz to współczuję, bo chyba sam jesteś płytki. Nie doceniasz różnorodności kina.

ocenił(a) film na 10
sirjoe

Rbrt ma 100% racje weź sobie do głowy jego słowa!

ocenił(a) film na 7
sirjoe

ja uważam że ten film jest przereklamowany. niestety takie fundusze jakie zostały wykorzystane do wypromowania tego filmu nie były w ogóle tego warte. można się tam dopatrzeć typowego"postrzagania" rzeczywistości przez tarantino jednak to jest wielka kicha. liczyłam że ten film będzie na wyższym poziomie. zapewne tylko nazwisko dało tak wielki rozgłos. inaczej przeszedł by bez większego echa i nie dostal by dobrych not. jednak dzisiejsza kinematogria stacza się z wielką prędkością na samo dno, dawno nie widziałam żadnego dobrego filmu.

ocenił(a) film na 8
sirjoe

Oznacza to tylko jedno: nie wiesz co oglądasz. Po co oglądasz filmy promowane masą kasy? Wiesz jak korzystać z internetu więc korzystaj prawidłowo. Nie wiesz na co do kina idziesz? Poczytaj o filmie, czy odpowiada twoim preferencjom, czy to twój gatunek, jakie nazwiska stoją za daną produkcją.

Każdy film ma szansę na zauważenie. Problemem jest jednak, że tacy jak ty z tej szansy mu nie dają, bo zamiast tego chodzą na nabite kasą hollywoodzkie produkcje. Jest kino, dvd, telewizja, ostatecznie internet. Wiele można zdobyć i obejrzeć.