PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 180583
7,0 59 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Tarantino robi od wielu lat ten sam film za każdym razem trochę inaczej. Bluzgi, pseudomądrości dla dwunastolatków i jakaś gwiazda albo dwie, którym akurat ubyło zer na koncie. Ktoś powie - "trzeba było obejrzeć do końca!". A ja powiem - jeżeli coś trzeba było obejrzeć to Pulp Fiction, bo reszta twórczości tego pana to dziełka dla amatorów kaszanki.

ocenił(a) film na 1
czarneoosh

Ja za to obejrzalem do samego konca i przyznam szczerze, ze w tym roku wiekszego scierwa nie widzialem. To niby ma byc triller? Przez pierwsze 40 minut myslalem, ze kipne z nudow. Pozniej film sie troche rozkreca aby za chwile zwolnic i powtorzyc znowu nudny poczatek. Porazka. Do tego jeszcze to zakonczenie rodem z taniego serialu. Reasumujac - DVD z tym filmem nadaje sie idealnie jako podstawka pod kubek z kawa tudziez kiwajaca sie szafe. Przykro mi to mowic ale tworczosc Tarantino skonczyla sie dla mnie na filmie Pulp Fiction a kazdy nastepny film to coraz wieksze scierwo.

ocenił(a) film na 2
czarneoosh

Lucho to jeden z tych użytkowników, którzy nie mając nic do powiedzenia krytykują innych dla samej krytyki. Też uważam, że Tarantino odnotował jakiś koszmarny spadek formy.

ocenił(a) film na 10
sagan_2

do idealu duzo mi brakuje ale ty oceniasz ludzi po jednym zdaniu to tez jestes niezly. kazdemu trafa sie gorszy dzien. a wszystkie filmy Tarantino uwazam za arcydziela i troche sie oburzylem waszymi wypowiedziami. haslo w stylu 'reszta twórczości tego pana to dziełka dla amatorów kaszanki' i kilka innych troche mnie rozsierdzilo i nic wiecej. takie glupie haslo ma byc dojrzalsze od mojego?? nie sadze.

ocenił(a) film na 9
radoslawk

Moment moment moment ,bez przesady...Tarantino ma specyficzny humor i może cię to nie śmieszyć - zrozumiałe - ale nie nazwałbym jego twórczości "ścierwem". Możesz powiedzieć że jest słaby bo ci sie nie podobał ale kim ty jesteś i ile wiesz o filmach żeby wyjeżdżać z takimi tekstami ? Filmoznawstwo skończyłeś albo Reżyserię ? wątpie Film jest dobry ,mnie sie podobał jak zresztą jego wszystkie filmy.
P.S. radoslawk ,Cztery pokoje też QT reżyserował :D

czarneoosh

Nie oglądałem innych filmów tarantino, ale po tym filmie nie wiem czy bedę chciał sięgnąć po jakiś inny jego film
moim zdaniem kompletne dno...

ocenił(a) film na 3
zombi_3

szkoda że pierwszym filmem jaki obejrzałeś był grindhouse. bo tak naprawde to chyba wszystkie inne są lepsze.
ale teraz to juz jakbyś zaczął któryś ogladać, to byłbyś uprzedzony i małe jest prawdopodobieństwo by ci sie spodobały np. takie "Wściekłe psy"
pozdro.