PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 180571
7,0 59 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Rozdzielenie...

ocenił(a) film na 10

W świetle amerykańskiego box-office'u rozdzielenie filmów okazuje się nie takim złym pomysłem.

U nas pisze się petycje i obraża się na dystrybutora, a w USA film poniósł finansową porażkę. Dlaczego? Ano bo większość amerykańskiej widowni to nastolatki, a jako że film ma kategorię R, to ta grupa na film nie poszła. A gdy dodamy do tego fakt, że film ma prawie 3 godziny to okazuje się, że większość dorosłych widzów również na taki film się nie pisze. A jako, że reszta świata nie różni się tak bardzo od USA, to ta sytuacja na pewno by się powtórzyła. No bo ile osób zadeklaruje się, aby obejrzeć film w całości (szczególnie, że my dostaniemy filmy jeszcze dłuższe!)? 100? 1000? 10.000? To i tak mała liczba w stosunku do tych, którzy naprawdę nakręcają rynek - anonimowy tłum, masa, którą nazwiska Tarantina i Rodrigueza nie interesują i nie mają po prostu ochoty na trzygodzinną jazdę. Dlatego idźcie do kina, pozwólcie filmom na siebie zarobić, bo deklaracje, że "za karę nie pójdę na to do kina!" tylko szkodzą filmowi, a nie dystrybutorowi. I tyle w temacie.

Manni

widzisz... tak sie składa że bardzo chciałem iść do kina ale na GRINDHOUSE, narobili nam smaku i wiekszość ludzi tym smakiem zapewne się obejdzie, nie bede za obejrzenie filmu w kinie placił 30 pln bo to jakaś pranoja, może cie stać, mnie średnio

ssam

Manni

widzisz... tak sie składa że bardzo chciałem iść do kina ale na GRINDHOUSE, narobili nam smaku i wiekszość ludzi tym smakiem zapewne się obejdzie, nie bede za obejrzenie filmu w kinie placił 30 pln bo to jakaś pranoja, może cie stać, mnie średnio

ocenił(a) film na 10
Leon_B_Fink

No i właśnie dlatego dystrybutor zrobił miesiąc przerwy między filmami - żebyś nie musiał za jednym razem płacić 30 zł. No a na 15 zł miesięcznie za bilet chyba cię stać, co? :D

ocenił(a) film na 8
Manni

Go fuck yourself!LUBISZ CHYBA GOŚCIU JAK CIE DYSTRYBUTORZY WALĄ PO KIESZENI!JA WYLAŁEM SIĘ NA NICH DAWNO.
ps.15 ZŁ.TO JA WOLE NA PIWO WYDAĆ.

ocenił(a) film na 10
brunos

>Go fuck yourself!

Bosz, od razu na mnie wjezdzac nie trzeba. Myslalem, ze to kulturalne forum :/.

>LUBISZ CHYBA GOŚCIU JAK CIE DYSTRYBUTORZY WALĄ PO KIESZENI!

Nie lubie (podpisalem petycje), ale w swietle wynikow kasowych filmu podwojne pojscie do kina potraktuje jako swoj wklad w poprawe wyniku finansowego Grindhouse (bo poki co to jest wielka klapa - 19mln przy 67 mln budzetu!)

ocenił(a) film na 10
Manni

JA jakos wytrzymalem bez problemu 3h w kinie!fakt amerykanow to odstraszylo!Ale nie mozna tego rozdzielac!Ten film duzo straci!To wlasnie o to chodzilo zeby one byly razem a pomiedzy stworzone fikcyjne zajebiste reklamy!

ocenił(a) film na 10
kubax3000

JA to rozumiem, tez moglbym wytrzymac w kinie 3, a nawet 4 czy 5 godzin z takimi tuzami jak Tarrantino czy Rodriguez. Rzecz w tym, ze wiele osob, wzorem Amerykanow, nie wybraloby 3-godzinnego filmu, poza nielicznymi (fani Tarrantino, kinomani itd. - wbrew pozorom to nie taka silna grupa niestety). Wielki błąd Quentina, Rodrigueza i Miramaxu (powtarzam - to ich postanowienie a nie dystrybutora!) polega na tym, że to właśnie USA powinno dostać rozdzielone filmy, a rezta świata jeden, co na pewno polepszyłoby wyniki filmu. A w ten sposób - Amerykanie dali... wiemy czego, a reszta swiata obraza sie na swoich dystrybutorow i zarzeka, ze do kina nie pojdzie. Smutne.

Oczywiscie dodaje, ze wolalbym gdyby filmy byly polaczone, ale i tak do kina pojde, co prawda pieniazkow zaluje, ale jakos to przezyje (najwyzej raz piwa nie kupie, albo obiadu nie zjem :D ). Pozdrowienia

Manni

jeli mam wybór iść na dobry film (ok 1,5h) i na dwa dobre filmy (ok 3h) to wybór jest chyba prosty ... nie sądze by podwojenie ceny biletu, bo defakto o to chodziło podniesie frekfencję

Leon_B_Fink

p.s. mówisz że dali mi miesiąc przerwy żebym zdążył skręcić hajs na bilet. ten miesiąc przerwy to kolejny minus, bo projekt traci cały urok

tak więc ściągam ... trudno, ale sami o to prosili

ocenił(a) film na 10
Leon_B_Fink

>>p.s. mówisz że dali mi miesiąc przerwy żebym zdążył skręcić hajs na bilet. ten miesiąc przerwy to kolejny minus, bo projekt traci cały urok.

A co by zmieniło, gdyby premiera była wcześniej, a filmy i tak oddzielone? Nic. A tak przynajmniej masz czas na zebranie funduszy :>

>>tak więc ściągam ... trudno, ale sami o to prosili

Tak - Tarantino i Rodriguez, bo to oni o tym rozdzieleniu zadecydowali :(.

Ale moze lepiej poczekac do premiery "Planet Terror" - wtedy na 100% w większych miastach będą robić maratony z obydwoma filmami, a i na pewno fałszywe trailery wykombinują. Ja tak właśnie robię - czekam na Enemef :>