PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 180594
7,0 59 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Oczywiście tytuł to prowokacja :) ale cenię pana Tarantino za to, że pokazuje, że kobitki tak na prawdę rządzą na tym świecie ;) Chociaż czy kobieta jest taka jaką widzi ją Tarantino: zawsze piękna, często silna, trochę taka "męska" w swoim zachowaniu - tak naprawdę, to chyba kobieta u Tarantino - to "mężczyzna" w damskim opakowaniu, bądź "ideał" jakiego spodziewają się faceci...

2. Nie chcąc zakładać nowego tematu, to napiszę tu kolejne spostrzeżenie. Mianowicie, Tarantino i fetysz kobiecych stóp (spostrzeżenie nieautorskie -> L.J.). Motyw stóp i w kill Billu i w Grinhousie. Gdzieś jeszcze są stopy? Sądząc, że stopy są "celowe", to czy mają związek z ogólnym stosunkiem Tarantino do kobiet w swych filmach?

Zapraszam do dyskusji :)

nataliiir

Stopy....faktycznie coś w tym jest ;P w Pulp Fiction też był taki motyw :)

ocenił(a) film na 10
nataliiir

Myślę, że Tarantino po prostu oddaje hołd silnym kobietom- Kill Bill, Jackie Brown, Death Proof :)

Motyw stóp daje się zauważyć też w Bękartach Wojny- gdy Hans Landa przymierzał but Bridget. A Tarantino po prostu kocha kobiece stopy, czego nie ukrywa :)

ocenił(a) film na 7
waszka_13

A ja myślę że sam ma już dość filmów w których kobiety tylko partnerują facetom.

ocenił(a) film na 10
Kniaz4815

Fetyszem Quentina są stopy więc czemu tu się dziwić ? I zgadzam się z tym hołdem dla pięknych kobiet bo moje odczucia względem filmów Tarantino są podobne.