PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219933}
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181093
7,0 61 krytyków
Grindhouse: Death Proof
powrót do forum filmu Grindhouse: Death Proof

Temat wolny

ocenił(a) film na 8

Który według was film wyreżysowany przez Quentina Tarantino jest najlepszy ?

RokiCor

Napewno nie ten. Krytycy w Stanach dużo lepiej ocenili drugą połówkę Grindhouse - film Rodrigueza. W Stanach film ten i Rodrigueza pokazuje się razem za cenę jednego biletu? Na tym to ma polegać, to hołd złożony "double features" filmów slasher i horrorów klasy B, które były popularne w kinach amerykańskich przed laty. Kupowałeś jeden bilet na dwa filmy jeden po drugim. Chciwi dystrybutorzy planują jednak pokazać je osobno.

ocenił(a) film na 8
krzysiektom

W europie Grindhouse podzielony został na dwie części przez to, że u nas nie jest znany "Double features" przez co dla ludzi mogło by być męczące obejrzenie dwóch takich filmów pod rząd. Przyczyniło się do tego też słabe otwarcie Grindhouse w USA.

Pozatym w stanach i tak planowane są pojedyńcze seanse.

No i moim zdaniem również Rodriguez zrobił lepszy film. Po "Planet Terror" film Quentina wydawał się za bardzo przegadany. Za mało akcji. :D

ocenił(a) film na 9
RokiCor

Według mnie najlepszym filmem wyreżyserowanym przez Quentina Tarantino jest "Pulp Fiction".

ocenił(a) film na 7
RokiCor

Wściekłe psy :]

ech ...
jeden z moich ulubionych reżyserów po prostu :D

ocenił(a) film na 9
RokiCor

Dla mnie najlepszy i jedyny który mi odpowiada jest " Wściekłe psy "
Pulp mi nie odpowiada, KB tym bardziej :D pozdro :*

ocenił(a) film na 7
RokiCor

Tylko i wyłącznie "Wściekłe Psy" na drugim miejscu "4-pokoje" maczał też palce w "True Romance" a to już jest wypas...

ocenił(a) film na 6
ghost31

Wściekłe psy. Niektórzy (słusznie) uważają że film jest przegadany, ale mi taka konwencja bardzo się podoba. na drugim miejscu moze pulp fiction, no i oczywiscie genialna część czterech pokoi.

ocenił(a) film na 10
RokiCor

Kill Bille za muzyke a Grindhousa znalazłem już dvd rip

ocenił(a) film na 10
balagan

i co z tego, za 5 dni jest w kinach ;P

Najlepszy dla mnie KB vol. 1, po prostu mnie zmiazdzyl.
Poza tym kazdy jego film jest swietny, takze te do ktorych pisal tylko scenariusze (True Romance, Natural Born Killers).

Moj ulubiony rezyser.