Który według was film wyreżysowany przez Quentina Tarantino jest najlepszy ?
Napewno nie ten. Krytycy w Stanach dużo lepiej ocenili drugą połówkę Grindhouse - film Rodrigueza. W Stanach film ten i Rodrigueza pokazuje się razem za cenę jednego biletu? Na tym to ma polegać, to hołd złożony "double features" filmów slasher i horrorów klasy B, które były popularne w kinach amerykańskich przed laty. Kupowałeś jeden bilet na dwa filmy jeden po drugim. Chciwi dystrybutorzy planują jednak pokazać je osobno.
W europie Grindhouse podzielony został na dwie części przez to, że u nas nie jest znany "Double features" przez co dla ludzi mogło by być męczące obejrzenie dwóch takich filmów pod rząd. Przyczyniło się do tego też słabe otwarcie Grindhouse w USA.
Pozatym w stanach i tak planowane są pojedyńcze seanse.
No i moim zdaniem również Rodriguez zrobił lepszy film. Po "Planet Terror" film Quentina wydawał się za bardzo przegadany. Za mało akcji. :D
Według mnie najlepszym filmem wyreżyserowanym przez Quentina Tarantino jest "Pulp Fiction".
Dla mnie najlepszy i jedyny który mi odpowiada jest " Wściekłe psy "
Pulp mi nie odpowiada, KB tym bardziej :D pozdro :*
Tylko i wyłącznie "Wściekłe Psy" na drugim miejscu "4-pokoje" maczał też palce w "True Romance" a to już jest wypas...
Wściekłe psy. Niektórzy (słusznie) uważają że film jest przegadany, ale mi taka konwencja bardzo się podoba. na drugim miejscu moze pulp fiction, no i oczywiscie genialna część czterech pokoi.